Doelstelling

Iedereen kan zwemmen! Oceanus probeert het voor iedereen mogelijk te maken om te zwemmen. Bij de afdeling aangepast zwemmen van Oceanus, zwemmen sporters met een beperking. Oceanus is één van de weinige zwemverenigingen in Noord-Holland waar sporters met een handicap kunnen trainen voor wedstrijden. Vandaar dat zwemmers uit de hele omgeving naar Aalsmeer komen.

Er is elke donderdag training, behalve in de vakanties. Elke zwemmer heeft zijn eigen doel. Sommige zwemmers willen een betere conditie en worden sterker door het zwemmen. Anderen willen graag een betere techniek, of willen een zwemslag aanleren met hun beperking. Daarnaast zijn er ook zwemmers die gaan voor de wedstrijden en trainen om steeds beter en sneller te worden. In overleg is het mogelijk om méér te gaan trainen, om zo nog beter te worden, binnen Oceanus of bij een vereniging in de buurt. 

De ene beperking is de andere niet, samen met de trainers ga je op zoek naar de techniek die het beste bij jouw beperking past. 

Is zwemmen jouw sport? Dan kun je het beste komen meetrainen om te kijken of je het leuk vindt. Samen bekijken we wat er mogelijk is. Na drie keer word je lid van Oceanus. Als je wedstrijden gaat zwemmen word je ook lid van de KNZB en heb je een startkaart nodig.

Sponsors