Joop, Gerda en Mike in het zonnetje gezet

2 Ereleden en een Lid van Verdienste gehuldigd!

Afgelopen zondag heeft het bestuur van ZSC Oceanus het Erelidmaatschap uitgereikt aan Gerda en Joop Stokkel en Michael van der Laarse onderscheiden als Lid van Verdienste.

Joop en Gerda zijn, in dit geval ex topsporters, die als lid van Oceanus, op het allerhoogste paralympische niveau medailles hebben gewonnen in de zwemsport.

Joop heeft in Seoel 1988 en in Barcelona 1992 op de zwemafstanden 9 medailles gewonnen, waarvan 5 gouden. Daarna heeft Joop ook nog prestaties geleverd in de hippische sport. Gerda begon eerst met paralympische sport op de winterspelen in Innsbruck en daarna als zwemster op de spelen van Barcelona 1992 en Atlanta 1996. Gerda won 2 zilveren medailles en een bronzen medaille. Daarnaast is Gerda kartrekker geweest van de afdeling ‘aangepast zwemmen’ binnen Oceanus.

Michael van der Laarse, ook bekend als Mike Multi, heeft meer dan 30 jaar ondersteuning gegeven aan de gehele vereniging en 25 jaar ondersteuning aan de triathlontak en de triathlon wedstrijd in Aalsmeer. Daarbij ook nog eens, middels de stichting ‘meer armslag’, ondersteuning van wedstrijden om de 'Lenie van der Meer bokaal' voor aangepaste zwemmers. 

Alle 3 kregen zij een beeldje uitgereikt; de symboliek van het beeldje: het lid van verdienste wordt eerst op voetstuk gezet en bedankt voor zijn jaren vrijwilligerswerk, maar hij denkt aan doorgaan en duikt snel het water weer in door te gaan met zijn sport en vrijwilligerswerk.

Joop, Gerda en Mike

Sponsors