Bericht van de voorzitter

Beste leden van zsc Oceanus,

WE MOGENWEER ZWEMMEN, dit is een recent nieuwsbericht op onze website.
Nadat er op vrijdag 6 maart door de minister president Rutte gezegd werd dat Nederland in een intelligente lockdown ging en er geen activiteiten meer mochten worden gehouden is er wel heel veel gebeurd.

Na 8 weken in een soort isolement te hebben moeten leven kwam het verlossende woord dat de jeugd weer mocht gaan trainen in een 1 ½ meter samenleving met veel restricties. Het gevolg was dat de nodige protocollen door Oceanus moesten worden geschreven. De protocollen moesten ook door de ESA en de gemeente worden goedgekeurd om te mogen starten.
In overleg met de ESA werden er lijnen getrokken op het buitenterrein van het zwembad en zijn de trainers aan de gang gegaan om voor iedereen een leuke variërende training samen te stellen.

In de protocollen staat dat er een inschrijving moet zijn om zo controle te hebben wie er en hoeveel personen er zijn, ook dit werd “even” opgepakt en opgetuigd om aan de gang te mogen.

Op dinsdag 28 april kwam het verlossende woord dat er vanaf 11 mei weer gesport en gezwommen mag worden. Maar ook hier zitten veel restricties aan vast, er moesten wederom weer de nodige protocollen worden geschreven en looplijnen worden uitgezet. Dit alles moest weer ter goedkeuring worden voorgelegd aan de verantwoordelijke instanties.

Na overleg met de ESA hebben we een aantal uren badwater ter beschikking gekregen. Binnen de beperkte beschikbare uren moeten we onze hele vereniging laten zwemmen. Helaas zijn we met handen en voeten gebonden aan de beperkte beschikbare bad-capaciteit en mogen we maar een beperkt aantal zwemmers per baan laten zwemmen. Ook hier is de 1 1/2meter afstand houden een heel belangrijke pijler.

We hebben als bestuur een zo goed en eerlijk mogelijke verdeling gemaakt van de beschikbare baduren waar we op maandag 18 mei mee van start gaan. We zullen de komende 2 weken het afgesproken zwemtrainingsschema aanhouden en na deze periode evalueren of er aanpassingen nodig zijn. Mogelijk dat er nog in badwater/trainingstijden geschoven moet gaan worden om het badwater zo goed mogelijk te benutten en te kunnen blijven voldoen aan alle geldende voorschriften.

Ik wil bij deze alle vrijwilligers, coördinatoren, trainers en bestuurders die zich hiermee bezig gehouden hebben enorm bedanken voor hun ongelooflijk grootte inzet om dit in de afgelopen weken mogelijk te maken.

EEN HELE DIKKE DANK JULLIE WEL.

We weten echt niet hoe het allemaal gaat worden in de nieuwe 1 ½ meter samenleving maar vooralsnog is er een hele nieuwe organisatie op poten gezet waar ik enorm trots op ben.

Veel fijne zwemkilometers.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur

Kees Reijnders
Voorzitter zsc oceanus

---> Direct naar alle informatie over Jeugdtrainingen
---> Direct naar alle informatie over Seniorentrainingen


 

Sponsors