MAATREGELEN UPDATE

 

Beste leden

Het bestuur van Oceanus, in samenspraak met het management van de sportaccommodatie, komt tot de volgende aanscherpingen van de veiligheidsregels om de COVID-19 besmetting terug te dringen.
Wij doen een dringend beroep op de leden om deze regels na te leven. Wij willen allemaal graag blijven zwemmen. Ben je het niet met de aangescherpte maatregelen eens of voel je je ondanks de aanscherping niet veilig, dan begrijpen wij de beslissing dat je niet komt zwemmen. De eerder aangekondigde compensatie regeling voor extra keer zwemmen in het 4e kwartaal komt met deze aanscherping ook te vervallen.  
 
Vooraf:
-        Meld je aan via de website. Belangrijk: meld je af als je onverhoopt niet kunt trainen. Dan kan een ander lid alsnog trainen. Bij niet afmelden kan het zijn dat je een clubgenoot teleurstelt. Vol = namelijk vol!
-        Bij niet-afmelden stuurt de trainer dit lid een mail.
-        De leden gaan door het hek bij het buitenbad (achter de glijbaan) naar binnen.  Daar wordt gecontroleerd of er is ingeschreven en of de 13+ leden een mondkapje op hebben.  
-        De leden betreden de zwemzaal via de buitendeur van het wedstrijdbad en corridor (deur rechtsaf direct na de toiletblokken).  
-        Bij betreden van buitenterrein van het zwembad een mondkapje op.  
-        In de corridor vlot de schoenen uit en de slippers aan en doorlopen naar een plek bij een bank of stoel om bovenkleding uit te trekken en in tas te stoppen. Thuis heb je je  zwemkleding al onder je gewone (makkelijke) kleding aangetrokken. Doe hierna je mondkapje af en loop naar je zwembaan / groepje van 4 zwemmers.
-        De leden van de trainingsgroep kunnen vanaf 10 minuten voor de training door het hek het zwembad terrein op. Het hek gaat weer op slot als de training begint. Ben je te laat is dit vervelend, maar kan je niet naar binnen door het hek.
 
Tijdens:
-        Als beide baden gebruikt worden dan moet het tussenscherm dicht. Dan zijn het twee ruimtes en mogen er meer leden zwemmen
-        De trainingen worden als volgt georganiseerd:  (Dit omdat de zwembaden weer terug gaan naar de protocollen van juni).
-        Dat betekent zwemmen met 2 x 4 personen in een brede baan (ene baan heen en andere baan terug).
-        Hierbij starten er 4 aan de ene zijde en 4 aan de andere zijde tegelijk aan een trainingsopdracht. (de eerste van de groepjes steken een hand op en de serie afstand start)  Het viertal probeert elke training in dezelfde samenstelling te trainen binnen zijn eigen Oceanus Bubbel . De trainingen worden aan twee kanten van het bad opgehangen. De trainer is toezichthouder (op afstand) en komt zo weinig mogelijk bij de baan om de training uitleggen.
-        In het water telt (net als op de kant) de 1,5 meter afstand-regel. De eerste in de baan met goede ogen leest de opdracht voor terwijl de andere drie op afstand blijven.
-        De trainers zorgen voor simpele trainingen die in deze tijd goed uit te voeren zijn. Denk ook aan bijv opdrachten als 4 x 225 zodat de groepjes van vier afwisselend bij het ondiepe kan staan of in het diepe deel hangen. Advies zet de training in de groepsapp voor de aanvang van de training, zodat er minder aan de badrand stilgestaan moet worden.
 
Na:
-        Na de training: Als de trainingen zijn afgelopen, dan verlaten eerst de zwemmers uit het recreatie bad de ruimte, dan gaat het scherm omhoog en verlaten de zwemmers van het wedstrijdbad de ruimte. Advies: trainers zorgen er voor dat de groep in delen van 8 (baan) het zwembad verlaten naar de kleedhokjes.
-        De grote kleedkamers worden niet gebruikt door leden van 13 jaar en ouder. Omkleden na het zwemmen in een eenpersoons kleedhokje en wachten is met afstand.
-        Mondkapje is vanaf 13 jaar verplicht in de Waterlelie. Deze mag af bij het bad en moet na de training bij het bad weer op. Buiten mag die weer af.

Wij hopen jullie hiermee voldoende te hebben geinformeerd;

MVG, het bestuur

Sponsors