Nieuwjaarsduik 2023 reportage

Nieuwjaarsduik Oceanus 2023

Zondagochtend zijn ruim 50.000 Nederlanders 2023 sportief begonnen met de traditionele Nieuwjaarsduik. Op 142 plekken verspreid over het hele land trotseerden zwemmers het koude water, slechts gekleed in wat flinterdun zwemtextiel en een feloranje muts met het logo van de bekende worstenmaker.

Aalsmeer bleef natuurlijk niet achter. Zwemclub Oceanus, Fitness Aalsmeer en Surfclub Aalsmeer maakten er op het Surfstrand bij de Watertoren een gezellig evenement van. De Nieuwjaarsduik trok niet alleen 70 onverschrokken deelnemers, waaronder 20 zwemmers van Oceanus, maar ook een flink aantal beduidend minder schaars geklede belangstellenden. Fitness Aalsmeer zorgde voor een uitstekende sfeer met een lekkere work-out, waarmee de deelnemers zichzelf warm konden houden. Tot om 11.00 uur het signaal werd gegeven dat de badjassen uit mochten en de 70 deelnemers eerst juichend maar al snel gillend het frisse water van de Westeinderplassen in holden, dat ondanks de zachte wintertemperaturen toch echt niet boven de zeven graden uitkwam. Dit alles natuurlijk tot groot genoegen van het publiek, dat hier en daar een koude rilling niet kon onderdrukken.

De Nieuwjaarsduik is natuurlijk geen competitie en daarom waren er bij deze eerste zwempartij van het jaar alleen maar winnaars, alle zwemmers, jong en oud, die hun koudwatervrees hadden overwonnen en het hadden aangedurfd zo sportief en zo fris aan het nieuwe jaar te beginnen. Alle zwemmers werden na afloop van hun duik dan ook beloond met de al even traditionele ‘koek en zopie’, beschikbaar gesteld door de stichting Vrienden van Oceanus.

Volgende week beginnen de trainingen van Oceanus weer, niet vanaf het Surfstrand, maar in het binnenbad van De Waterlelie. Zin om een keer mee te zwemmen, meld je dan aan via onze website (www.oceanusaalsmeer.nl).

Sponsors