Oceanuszwemmers, kilometervreters

Op zaterdag 29 december vond het jaarlijkse 100 x 100 Oceanus zwemprestatie-evenement plaats. Al wekenlang is er door Oceanuszwemmers getraind om mee te doen aan dit spetterende evenement.

Bekijk het videoverslag..klik hier..

De Oceanus 100x100 is een prestatie-evenement waarbij zwemmers de uitdaging met zichzelf aangaan om binnen een bepaalde tijd 30x, 50x of 100x100 meter te zwemmen.
Als je dus 100x100 zwemt, zwem je 400 banen in het 25 meterbad van Zwembad De Waterlelie. Dat is dus maar liefst 10 kilometer!
De jongste deelnemers zwommen 50x50 meter.

Het zwemevenement werd gezwommen in de twee zwembaden van Zwembad De Waterlelie. In alle 10 banen, van zowel het banenbad als het recreatiebad, waren de zwemmers ingedeeld naar de te zwemmen afstand en snelheid.
De snelste zwemmers in baan 1, met een 100 meter vertrektijd van elke 1 minuut en 40 seconden. De overige banen hadden oplopende vertrektijden zodat voor elke niveau een geschikte snelheid beschikbaar was.

Na het omkleden, stond iedereen in te zwaaien en te trappelen om het water in te gaan. De bidons met drinken stonden aan de badrand, de pullboys lagen klaar, de warming up was gedaan, iedereen stond klaar. Om 15:00 uur exact werd er gelijktijdig gestart door 64 zwemmers.

Meer dan 30 toeschouwers en vrijwilligers hebben de deelnemers aangemoedigd en ondersteund tijdens het zwemmen.
Na anderhalf uur waren de eerste zwemmers klaar met hun afstand. Onder luid gejuich bereikten zij de kant. Sommige zwemmers ging de lange afstand makkelijk af, anderen hadden na zo’n 30 á 40 keer 100 meter zwemmen een dipje, maar iedereen bleef volhouden.
De snelste 100 x 100 zwemmers waren om 17:46 uur klaar met hun fantastische prestatie. Na iets minder dan 3,5 uur zwemmen finishte ook de andere zwemmers.
In totaal is er een afstand afgelegd van maar liefst 386 kilometer! Dat is grofweg de afstand van De Waterlelie in Aalsmeer naar het centrum van Londen (zwemmend).

Gedurende het zwemevenement werden de zwemmers voorzien van nieuwe energie met fruit gesponsord door Levarht en heerlijke oliebollen van Koolkaas banket. Na het zwemmen werd er nog gezellig nagepraat en geborreld, met de lekkerste bitterballen van Oma Bobs en drankjes van supermarkt Hoogvliet. In de zwemzaal stond Jeffrey Reijnders van triathlonproducten.nl met een stand vol kleurige badpakken, zwembroeken en andere zwemaccessoires. Horeca de Waterlelie serveerde na afloop een heerlijk dagmenu.

Mede dankzij de sponsoren, Hoogvliet, Oma Bobs, Koolhaas, Levarht én de Horeca van zwembad De Waterlelie is het 100 x 100 evenement een memorabele dag geworden, die in 2019 opnieuw gezwommen kan worden door alle leden van zwemvereniging Oceanus.

Lijkt het jou ook leuk om actief met zwemmen bezig te zijn? Oceanus heeft veel zwemmogelijkheden voor zowel jeugd als volwassenen. Kijk op www.oceanusaalsmeer.nl

 

 

 
   

Sponsors