COVID update alle jeugd

Beste zwemmers en ouders van Oceanus,

We hebben het allemaal gehoord tijdens de persconferentie. De zwembaden gaan weer open! Vanaf donderdag 19 november hervatten we de zwemtrainingen van Oceanus weer. Hier zijn we heel blij mee. Iedereen kan dus weer naar zijn of haar trainigsavond / ochtend en weer gaan zwemmen!

Vanaf dit seizoen zijn we gestart met ‘breed zwemmen’, met als doel  alle jeugd de zwemslagen op dezelfde wijze aanleren met plezier voorop. In praktijk houdt dit in dat jeugd van recreatie, wedstrijdzwemmen, waterpolo en triatlon op dezelfde dagen hun zwemtraining ontvangen.  Het aantal zwemtrainingen kan uiteraard wel verschillen. Tevens is de skills training een vast onderdeel van de maandagtraining geworden.  Dit alles was wel even een flinke verandering tijdens de start van het seizoen en vervolgens kregen we ook nog te maken met het Covid-19 virus, waardoor we ons aan bepaalde regels en wetgeving moesten houden. De afgelopen weken was het zwembad zelfs gesloten!

WE MOGEN WEER ZWEMMEN MAAR:

De maatregelen die we voor deze 2 weken lockdown hadden zijn en blijven van kracht!

* Ingang bij het buitenhek in de avonden
* Ook nemen we nog steeds onze eigen materialen mee inclusief bidon.
* Je zwemkleding heb je al aan onder je kleding.
* Jeugdleden vanaf 13 jaar zijn verplicht een mondkapje te dragen. Hier controleren we ook op.
* En alle andere maatregelen getroffen na 13 oktober.

BAANINDELING OP MA / WOE / VRIJDAG IS AANGEPAST

We hebben de huidige baan indeling op deze dagen opnieuw bekeken en zijn gekomen tot een herziende indeling. Nog steeds is het niet mogelijk om op maandag iedereen alle trainingen te laten volgen, wel is er nu een meer evenredige verdeling vergeleken met de contributie die betaald wordt. Heb je deze niet neem dan contact op via info@oceanusaalsmeer.nl

 INSCHRIJVEN NOG STEEDS VERPLICHT

Inschrijven is nog steeds verplicht. Aan de hand van inschrijvingen kan er bron- en contactonderzoek gedaan worden. Wanneer we zien dat iemand zich herhaaldelijk niet inschrijft, zullen we contact opnemen. We hopen dat een ieder zijn/haar verantwoordelijkheid hierin neemt.

 ALGEMENE COMMUNICATIE AANPASSING

De communicatie naar de leden en hun ouders liet af en toe wat te wensen over. We hebben hier een aanpassing op gemaakt. Alle informatie die betrekking heeft op de zwemtrainingen zullen vanaf heden vanaf dit mailadres verzonden worden naar alle leden die deelnemen aan de zwemtrainingen.

Berichten die specifiek gaan over zwem-, triatlon of waterpolowedstrijden, zullen jullie via de bekende wegen ontvangen.  

 EXTRA ZWEMMEN TIJDENLIJK NIET MOGELIJK

Extra komen zwemmen is op dit moment even niet mogelijk. We vragen u dan ook zich te houden aan de indeling. Op basis daarvan laten we de zwemmers binnen.  Dit onderwerp en eventuele compensatie heeft ook de aandacht binnen het bestuur.

Tot slot een oproep:

We zijn op zoek naar vrijwilligers die bij aanvang van de training de sleutel van het hek willen ophalen, de trainers en jeugd naar binnen wil laten adhv indeling, hen checkt op aanwezigheid van mondkapjes en vervolgens het hek weer afsluit en de sleutel retour brengt.

Op maandag hebben we er 2 nodig, aangezien er een groep start met skills (en dus via de  hoofdingang naar binnen gaat) en een groep via het hek naar binnen gaat.

Wij wensen iedereen weer veel zwemplezier

Sportieve groet,

Coördinatoren Recreatiezwemmen, Triatlon, Wedstrijdzwemmen en Waterpolo

ZSC Oceanus Aalsmeer
 

Sponsors