Jeugd en junioren nieuwsbrief augustus

Hallo allemaal,

Na twee weken opstarten zien we dat bijna iedereen zijn of haar tijd heeft gevonden binnen de trainingen van Oceanus. Voor jullie en ons gaf dit af en toe best een grote uitdaging om zo op korte termijn te schakelen in je vertrouwde sportavond. En gelukkig zien wij de meeste van jullie weer in het zwembad liggen!

Uiteindelijk zijn er vanaf jullie kant ook een groot aantal vragen gekomen welke wij op deze manier willen beantwoorden 

1. Er word gezegd dat ik zelf zwembenodigdheden mee moet nemen? ja dat klopt, voor de zwemsport heb je een paar basis items nodig: Zwembril, Plankje, poolboy, zoomers (korte zwemvliezen). Wij vragen aan jullie om deze zelf mee te nemen, een complete set koop je bij de decathlon online rond de € 20.00. Voor zoomers kan je evt ook onderling vragen of iemand ze nog heeft liggen aangezien de voeten blijven groeien. 

2. Waarom moet ik drinken mee nemen met zwemmen? Net als in iedere andere sport ga je zweten, alleen in het water merk je dit niet. Maar het verloren zweet moet wel aangevuld worden. Daarom is het verplicht voor iedere zwemmer om een bidon met water / limonade mee te nemen naar de training om zo zijn/haar lijf te goed te onderhouden.

3. Waarom is er skills training?  Een duidelijke uitleg vinden jullie HIER op de site, Neem voor de skills training (eerste 45 minuten) altijd zaal sport kleding mee. sportschoenen, kortebroek en t-shirt

4. waarom moet ik aan/ afmelden? in verband met Covid moet je jezelf verplicht aanmelden maar ook afmelden als je niet komt vergeet dit niet Afmelden voor een training!

5. Voorheen zwom ik 45 minuten en nu zijn het 1.5 uurs trainingen klopt dit wel? Ja dat klopt. We willen je meer uitdagen in het zwemmen, in een 45 minuten training hebben we hier eigenlijk te weinig tijd voor. Vandaar dat op woensdag en vrijdag de training nu 1.5 uur is geworden. Wij snappen dat jij en je lijf hier aan moet wennen, geef dit ook aan bij de trainer langs de kant!

6. Hoe zijn de trainingen ingedeeld.  hieronder duidelijk alle trainingen en hun nivo

Leeftijd Tm 11 jaar:

Maandag 1800-1845 + 1845-1930, MINIOREN, Skillstraining gymzaal daarna zwemmen recreatiebad. Aanmelden. Info over Skillstraining.
Dinsdag avond 18.00-18.45 - ALLE Niveaus + WATERPOLO ZWEMTRAINING 4 banen bad. Aanmelden
Donderdag avond 18.00-18.45 - ALLE Niveaus 4 banen bad. Aanmelden
Zaterdag ochtend 8.30-9.15 - Voorkeur beginners 6-8 jaar baan 6 van het 6 banen bad. Aanmelden
Zaterdag ochtend 9.15-10.00 - ALLE Niveaus baan 6 van het 6 banen bad. Aanmelden

Leeftijd 12 – 18+

Maandag 1800-1930, ALLE NIVO's +, Skilsltraining in combinatie met zwemmen, banenbad. 
Woensdag avond 18.00-19.30 ALLE Niveaus- 6 banen bad. 
Vrijdag avond 18.00-19.30 ALLE Niveaus- 4 en 6 banen bad. 
Zaterdag ochtend 07.00-8.30 WEDSTRIJD ZWEMMEN- 6 banen bad.

 Hardlopen jeugd

Dinsdag avond 18.45-20.15 Alle leeftijden en niveaus  op de Atletiekbaan AVA, Sportlaan. 


Wij hopen zo jullie vragen beantwoord te hebben. Mochten er meer vragen zijn schroom niet en laat ons het weten via de mail of aan de bij je trainer in het zwembad.

Met vriendelijke groeten

Trainers en vrijwilligers van Oceanus

PS: Hou ook de website www.Oceanusaalsmeer.nl  in de gaten voor alle zwem nieuws en updates voor de trainingen

Sponsors