nieuwsbrief 1 seizoen 2019-2020 JTG en TTG

Goedendag allemaal,

De scholen zijn weer begonnen, de roosters zijn bekend en dan vanaf maandag 2 september mogen we weer gaan zwemmen.

We hebben de afgelopen tijd hard achter de schermen gewerkt om weer een mooie kalender in elkaar te draaien maar ook om trainers voor alle banen te vinden. Wij denken dat dit goed is gelukt we hebben voldoende trainers, maar mocht u willen helpen schroom niet en laat het ons weten. Iedere dag heeft voor u als zwemmer / ouder / voogd een duidelijk aanspreekpunt gekregen. De verantwoordelijke per avond zijn: Maandag; Monique, Dinsdag; Ton, Donderdag; Sandra en Zaterdag; Tessa. U kunt hier de meeste vragen kwijt over de lessen indeling en vorderingen. Voor overige vragen kunt u blijven mailen naar dit mail adres.

WAAROM EEN AANPASSING OP DE MAANDAG EN DINSDAG?

Om de nivo’s op de trainings avonden gelijk te houden en zo doorgroei mogelijkheden te houden voor beginnende en meer gevorderde zwemmers zullen de TTG-ers uit de Baan van Jaqueline Blesgraafop maandag zich komen melden op Dinsdag avond. En de JTG en TTG beginners uit de baan van Rob Bus op dinsdag kunnen zich melden op de maandag avond. Mochten er ouders zijn die logisitieke problemen krijgen door een kind op dinsdag en een op maandag te hebben horen we het graag en kijken we gezamenlijk naar de beste oplossing voor iedereen. Kinderen die op de zaterdag zwemmen en “snelle JTG” worden gedurende het seizoen zullen worden gevraag om naar de maandag of donderdag te gaan. Om zo weer ruimte te maken voor nieuwe kinderen. Uiteraard gebeurd dit in goed overleg met u en de kinderen.

ZORG ERVOOR DAT JE OPTIJD BENT!

Afgelopen seizoen kwam het iedere avond met enige regelmaat voor dat zwemmers te laat waren voor de lessen. Dit is voor de trainers en andere atleten zeer vervelend. Zorg er daarom voor dat je 5 minuten voor aanvang van de les onder de douche staat en je geroepen word door je trainer. Dan kan je de zwemhal betreden. Mocht je te laat zijn kan je eventueel uitgesloten worden van de les.

BAAN INDELING

Tijdens de eerste paar weken zullen we de banen indelen en de avond evalueren. En eventueel in overleg met de zwemmer en ouder indien nodig de beste oplossing bespreken voor de juiste avond.

De indeling van de avonden ziet er als volgt uit:


Maandag 18.00-18.45 JTG 4 banen opgedeeld naar niveau
Dinsdag 18.00-18.45 TTG 6 banen opgedeeld naar niveau i.s.m. Triathlon Jeugd en junioren. Dinsdag kan er na het zwemmen gratis mee worden gelopen met de hardloop training van 19.00 tot 20.00 met triathlon jeugd en junioren. Open voor alle recreatie leden!
Donderdag 18.00-18.45 JTG& TTG beginners 4 banen opgedeeld naar niveau
Donderdag 18.45-19.30 TTG gevorderden2banen                                                                   Zaterdag 8.30 – 9.15 beginners JTG 1 baan, met wachtlijst
Zaterdag 8.30 - 9.15 snelle JTG+ triathlon jeugd 1 baan, met wachtlijst
Zaterdag 9.15 -10.00 JTG 1 baan, met wachtlijst


WAT MOET JE OOK ALWEER IN JE TAS DOEN?

Een bidon met limonade of water, een zwembril, elastiekje voor de dames met lange haren, zoomers/flippers in ieder geval voor JTG en TTG beginners en heel veel zin om iets te leren.

Veel mensen denken dat ze met zwemmen niet zweten en daarom niet hoeven te drinken. Dit is pertinent niet waar. Wij verwachten dan ook dat iedereen een bidon met drinken op de kant heeft staan. Bij de TTG groepen is dit verplicht!

KALENDER 2019-2020

Ook dit jaar zullen we weer activiteiten organiseren, waaronder wedstrijdjes, clinics maar ook circuitjes tijdens de kleine vakanties, waar je ook vriendjes , vriendinnetjes broertjes en zusjes mee mag nemen.  Alle activiteiten staan op de bijgesloten jaarkalender en staat ookop de website , in de weken voor een activiteit zullen we deze nogmaals onder de aandacht brengen via de mail en site.

Zet in ieder geval de agenda de volgende 3 dingen voor 2019

Week 41, 7 tot en met 13 oktober 2019 kleding zwemmen voor alle dagen, behalve dinsdag zwemmers.

Zondag 1 december 2019 Oceanus Clubkampioenschappen, opgeven via de mail

AFZWEMMEN ZWEMVAARDIGHEID

Net als vorig jaar is er weer een afzwemmiddag voor alle JTG en TTG leden. We hopen binnenkort definitief te kunnen zeggen dat we dit jaar voor het officiële zwemvaardigheidsdiploma (1,2 en 3) en het oceanus certificaat A en B te kunnen afzwemmen. We zijn hierover nog in gesprek met een gediplomeerd examinator en hoort u z.s.m. van ons meer info.

Wij wensen u vanaf deze plek heel veel zwemplezier toe komend seizoen

Sponsors