Nieuwsbrief seizoen 2020-2021

Goedendag allemaal.

De laatste trainingsweek is aangebroken van dit " rare " seizoen. En kunnen we allemaal genieten van de vakantie om daarna weer lekker aan de slag te gaan.

Normaal gesproken zouden we zeggen tot volgend seizoen op je eigen dag, maar nu kunnen we dat helaas niet zeggen. Ik wil u even mee nemen in de afgelopen maanden waar we in een rollercoaster zaten met het bestuur en de diverse afdelingen om onze leden te kunnen laten trainen. 

CORONA RESUME

Op het moment van het ingaan van de corona " lock down"  op 12 maart is er achter de schermen wekelijks en soms ook dagelijks contact geweest met ESA (de waterlelie), gemeente en de diverse afdelingen om te overleggen wat we kunnen en mogen doen. Dit resulteerde in het met spoed opgezette alternatieve trainings skills programma voor de jeugd tm 18 jaar op het buiten terrein. Velen van jullie hebben hier ook gebruik van gemaakt en lekker door gesport. 

Uiteindelijk kon er ook weer gezwommen worden binnen de grenzen van de RIVM opgegeven regels, dit waren en zijn uiteraard niet voldoende uren om al onze leden te laten zwemmen op de door hen " bekende"  uren. Maar uiteindelijk hebben we de jeugd tm 18 jaar wel de mogelijkheid kunnen bieden om in ieder geval 1 x per week zijn of haar sport te laten beoefenen. Hier heeft zelfs een kleine revolutie plaatsgevonden door alle afdelingen te mengen op de avonden waarbij iedereen op zijn of haar nivo kon zwemmen.

Dit alles moest uiteraard gedaan worden door inschrijving op de website. Dit is door een aantal vrijwilligers binnen 7 dagen uit de grond gestampt. Alle energie die we er in staken werd ook opgemerkt door andere verenigingen waar we onze kennis mee deelde en zelfs het NOC-NSF welke o.a. ons als voorbeeld gebruikte als " creatieve" zwemvereniging! Heel gaaf en een compliment voor alle vrijwilligers en jullie die er aan meegewerkt hebben

COMPENSATIE? 

Ondertussen zijn het bestuur en Esa op de achtergrond bezig geweest met de schade die we oplopen met zijn alle en hoe hier mee om te gaan. Er is een " nood fonds"  bij de gemeente voor alle sportverenigingen om de ontstane schade te vergoeden. Alle verenigingen binnen Aalsmeer doen hier in samenwerking met de ESA een beroep op en tot op heden is hier nog geen duidelijkheid in gekomen. Wij kunnen u dus ook geen duidelijkheid geven over eventuele geldelijke compensatie etc. etc. Mocht hier duidelijkheid over komen zullen wij u dit mededelen en dit komend seizoen verrekenen.

SEIZOEN 2020-2021

Nu de laatste week is aangebroken kan ik u melden dat we per 3 augustus weer starten met de Skills trainingen voor alle afdelingen en we 17 augustus starten met het zwemmen. Voor de skills training blijft het gelijk, maar voor het zwemmen weten we echt niet hoe dit gaat lopen, welke uren we krijgen etc. etc. Wij gaan er van uit en voeren de gesprekken met ESA om dit weer als " normaal"  te gaan doen. Maar hoe de Corona maatregelen dan zijn dat weet niemand en is het dus voor ons ook afwachten waar RIVM / Overheid mee komen. Dat is voor ons nu dus ook lastig inschatten maar zodra er nieuws is houden we jullie op de hoogte. Vooralsnog zullen we de inschrijving dan ook verplicht houden voor alle trainingen!

Wel zijn we achter de schermen hard bezig met de diverse jeugd afdelingen om meer samen te gaan trainen met zwemmen, dit geld ook voor de skills en loop trainingen  en eventueel fietstrainging welke standaard gaan aanbieden aan alle sporters van Oceanus. De crisis heeft ons geleerd dat we meer samen kunnen doen en dat de jeugd hier ook plezier aan beleefd.

Ook word er nagedacht aan een leuke seizoens opener voor alle jeugd leden van Oceauns om zo de team spirit nog groter te maken

CONCLUSIE

Er is nog veel onduidelijk over komend seizoen, maar dat we ons inzetten om lekker te kunnen zwemmen staat als een paal boven water. Wij hopen jullie dan ook komend seizoen allemaal weer te mogen verwelkomen. 

Mocht u nog vragen hebben mailt ons dan terug en wij beantwoorden deze zsm. Wel zijn we met vakantie van 4 tm 20 juli dus dan kan ik helaas geen antwoord geven

Met vriendelijke groeten

Bestuur en alle trainers van Oceanus

 

 

PS: Hou ook de website www.Oceanusaalsmeer.nl  in de gaten voor alle zwem nieuws en updates voor de trainingen

Sponsors