We mogen weer zwemmen

Beste Atleten / zwemmers, 

 Na een week van hard werken achter de schermen kunnen we eindelijk zeggen: "We mogen weer zwemmen." Maar tegelijkertijd moeten we helaas ook zeggen dat we nog geen 50% van het badwater uren beschikbaar hebben dan normaal. Maar wat is normaal, nu is alles abnormaal en daar moeten we samen het beste van maken. De landtrainingen gaan daarom dan ook gewoon door op de maandag en de donderdag (waarschijnlijk ook de zomer door) en de laatste groep t/m 18 jaar word ook opengezet voor leden ouder dan 18 jaar dus komt allen sporten.

 Naast de landtrainingen zijn er nog veel meer mogelijkheden om te sporten.  Wij als vereniging willen meer en meer een omni-vereniging worden voor een leven lang sporten / bewegen. Bij de jeugd hebben we al de diverse afdelingen door elkaar heen trainen bij de ASM / Landtrainingen, maar ook zijn er een heel aantal jeugd atleten van alle afdelingen die mee trainen bij de looptrainingen van de triathlon, en zelfs mee fietsen in een gecombineerde training van UWTC en Oceanus Triathlon. Dit willen wij aan al onze leden kunnen bieden. Vandaar dat er naast de zwemtrainingen ook andere trainingen tussen staan welke voor alle atleten, gratis, toegankelijk zijn na aanmelden:

De trainingen naast zwemmen zijn:

Maandag avond: Duurtraining hardlopen vertrek bij de Waterlelie 18+ jaar

Maandag avond: ASM / Landtrainingen alle leeftijden

Woensdag avond: Buitenwater training bij het Surfstrandje 18+ jaar

Woensdag avond: Hardlooptraining op de baan bij AVA tm 18 jaar

Donderdag avond: Hardlopen + techniektraining in het Amsterdamse Bos 18+ jaar

Donderdag avond: ASM / Landtrainingen alle leeftijden

Zaterdag ochtend: Buitenwater training bij het Surfstrandje 18+ jaar

Zaterdag ochtend: Fietsen jeugd tm 18 jaar op de wielerbaan UWTC

 

Het nieuwe zwemmen tm 4 juli 2020

We gaan van maandag tm donderdag zwemmen van 18.15 tot 19.15, op vrijdag diverse lessen van 18.15 tot 21.00 uur en op zondag vanaf 8.15

 Het zwemmen word gedaan in alle banen van het zwembad. Waarbij de langzame (beginnende) zwemmer start in baan 3-4 van recreatiebad en de snelste zwemmers liggen in baan 5-6 van het wedstrijdbad. Dit word door de trainers op snelheid ingedeeld in de kleedkamer. Men dient zich hier aan te houden en alleen volgens de afspraak inhalen bij de keerpunten. 

 Voor iedere "afdeling" hebben we een voorkeur avond gemaakt, maar dit wil niet zeggen dat je niet op andere avonden kan/mag zwemmen want door het open karakter van de trainingen mag je overal aansluiten als het in jou leeftijdsgroep valt.​

Omdat er nog heel veel regels zijn hier de belangrijkste op een rij 

·         ​ZWEMBRIL VERPLICHT! Het chloorgehalte is op last van de RIVM regels bijna 70% hoger dan normaal. Zonder bril dan ook geen toegang tot het water om zo de ogen te beschermen van iedere zwemmer.

·         AANMELDEN IS VERPLICHT. zonder aanmelding geen toegang tot de zwemzaal. Dit is verplicht voor registratie naar gemeente, GGD volgens RIVM protocol

·         MAXIMAAL 1 x PER WEEK ZWEMMEN INSCHRIJVEN om iedereen een kans te geven om te kunnen zwemmen. De inschrijving blijft tot een uur voor de training open dus als je nog een keer wil zwemmen dan kan je vlak voor de training nog even checken of er nog plaats is. Maar uiteraard ben je meer dan welkom op een van de andere trainingen

·         BIJ AANKOMST ZWEMKLEDING AAN ONDER JE GEWONE KLEDING. In de sporthal trek je gezamenlijk je kleren uit en neemt je tas mee naar de zwemzaal en op aanwijzing van de coordinator neer legt. Er is geen dames / heren kleedkamer!

·         NA DE TRAINING 15 MINUTEN OM HET GEBOUW TE VERLATEN. Omkleden kan in de zwembad hokjes en de grote kleedkamers met inachtneming van 1.5 mtr afstand boven 12 jaar. Douchen na afloop is NIET mogelijk.

·         IEDERE VRIJDAG ROND 18.00 UUR GAAN ALLE TRAININGEN OPEN VOOR INSCHRIJVING (vol=vol)

·         INSCHRIJVING LINKS: Senioren va 18 jaar  / Inschrijvingen Jeugd tm 18 jaar

 Lees ook de protocollen door op de website: Jeugd protocol tm 18 jaar / Senioren protocol va 18 jaar

Wij moeten deze regels en protocollen volgen, gebeurd dit niet dan kan alles worden stilgezet door de autoriteiten. Wij hopen dan ook op uw medewerking om #samen weer lekker en verantwoord te gaan sporten.

Hoe kom je in t zwembad?

Een filmpje met de route van en naar het zwembad in het gebouw kan je hier bekijken  . Helaas is het filmpje is inmiddels al weer verouderd door nieuwe regelgeving. De verandering is dat je je tas wel meeneemt de zwemzaal in en daar neer legt op aanwijzing van de trainers (dus niet zomaar ergens neer gooien) en het douchen vooraf is geschrapt door de overheid. We lopen nog wel door de douche heen!

 Alle informatie zal vanaf deze mail weer via de site gaan mits er geen "grote" veranderingen zijn zoals nu, dan zullen wij u een mail sturen. Achter de schermen word er nog hard gewerkt aan diverse trainingen en andere zaken dus mocht je iets missen dan kan dat kloppen maar word dit ZSM toegevoegd op de site.

 Wij wensen iedereen veel sport plezier. Je kan je vanaf nu inschrijven voor de trainingen.

 Het bestuur, trainers en alle vrijwilligers van Oceanus

Sponsors