Aalsmeer Actief Scholieren Zwemloop Challenge 29 juni

 

De triathlon afdeling van Oceanus organiseert voor alle scholieren van Aalsmeer en de omliggende gemeenten een challenge.  Dit is een uithoudingsvermogen-challenge met een zwemafstand gevolgd door een loopafstand, oftewel een zwemloop. Vanaf dit jaar is de zwemloop ook onderdeel van Olympic Moves finales voor scholieren. 

De Aalsmeer-Actief Scholieren Zwemloop wordt op 29 juni, tussen 18.00 uur en 20.00 uur georganiseerd in en om het buitenbad van zwembad de Waterlelie.

Er zijn drie leeftijdscategorieën en evenzoveel afstanden. De leeftijd van de scholier op 29 juni 2023 is bepalend voor de leeftijdsgroep. 

A: scholieren 6 tot en met 9 jaar: 100 meter zwemmen gevolgd door 1 km hardlopen

B: scholieren 10 tot en met 12 jaar: 200 meter zwemmen gevolgd door 2 km hardlopen

C: scholieren 13 tot en met 16 jaar: 300 meter zwemmen gevolgd door 3 km hardlopen. 

De aanmelding en het ophalen van de badmuts en startnummer is om 18.00 uur in het buitenbad. Daarna zal er uitleg gegeven worden aan alle deelnemers waarna er in drie leeftijdsgroepen gestart wordt.

18:30 uur: A scholieren 6 tot en met 9 jaar

18:45 uur: B scholieren 10 tot en met 12 jaar

19.00 uur: C scholieren 13 tot en met 16 jaar

Inschrijven kan via onderstaande QR code of via deze link. Er zijn geen kosten verbonden aan de inschrijving. Iedere finisher ontvangt een herinnering. Voor de snelste scholieren en voor de best scorende basisschool en VO school is er een extra prijs. 

De Oceanus triathlon trainers geven twee clinics om te oefenen voor deze uithouding-challenge. Middels het inschrijfformulier kan je je ook hiervoor aanmelden. De twee opties zijn: dinsdag 13 juni voor basisschoolleerlingen en dinsdag 20 juni voor voortgezet-onderwijs leerlingen, beide dagen van 18.00 tot 19.30 uur. Dan wordt de techniek van zwemmen en keren geoefend, worden tips gegeven hoe je snel kan wisselen tussen het zwemmen en lopen door en wordt er een looptraining gegeven. 

Alle leden van Oceanus kunnen dus ook inschrijven! 

Alle ingeschreven scholieren krijgen een week voor het evenement een mail met extra informatie. 

De Aalsmeer Actief Scholieren Zwemloop is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het  Sportakkoord Aalsmeer en de ondersteuning van SportService Aalsmeer en de stichting Vrienden van Oceanus. 

Voor meer informatie:

Adrie Berk

06-10793927

 

Sponsors