Aalsmeer Actief Scholieren Zwemloop Challenge 29 juni Verslag en Uitslagen

 

UITSLAGEN

      

FOTO'S
gemaakt door Rien Smit

                             
Mooie strijd bij de Oceanus Zwemloop Challenge

Afgelopen donderdagavond, 29 juni namen 75 enthousiaste scholieren van 6 tot en met 16 jaar oud deel aan de Aalsmeer-Actief Scholieren Zwemloop Challenge, georganiseerd door de triathlon afdeling van Oceanus Aalsmeer. Het waren leerlingen van een groot aantal scholen uit Aalsmeer, Uithoorn, Amstelveen en omliggende gemeenten. Een flink aantal deelnemers had ook al een keer extra ge-oefend in de voorgaande weken tijdens een van de clinics die werden aangeboden door de jeugd triathlon trainers van Oceanus.

De deelnemers aan de zwemloop zwommen tijdens de challenge - verdeeld over drie leeftijdscategorieën - eerst 100, 200 of 300 meter in het buitenbad van de Waterlelie, gevolgd door een loop van 1, 2 of 3 kilometer in het recent geopende Hornmeer Park direct naast het zwembad. Spannend voor veel deelnemers was ook de wissel van het lopen naar het zwemmen, waar iedereen onder tijdsdruk de badmuts af moest doen en - nog nat van het zwemmen - de loopschoenen en shirt met startnummer aan moest trekken, om daarna zo snel mogelijk vanuit de wisselzone aan het looponderdeel te beginnen. Natuurlijk stond plezier van de deelnemers voorop, maar het was ook heel mooi om de serieuze inspanning en hele mooie prestaties te zien van alle deelnemers. In een aantal leeftijdcategorieën was het ook echt tot op de finishlijn spannend wie er zou winnen. Na de finish was er voor iedere deelnemer een herinneringsmedaille, fruit en water en waren er bekers voor de eerste drie plekken voor de meisjes en de jongens per leeftijdscategorie. Hieronder de prijswinnaars 

   M6-9  J6-9   M10-12  J10-12   M13-16   J13-16 
 1ste  Carlien Stolk  Arne Keessen  Vera Keessen       / Yara Kleyn  Christiaan     Wegman  Lucia van   Leeuwen  Daniël   Wegman
 2de  Esmee   Waterreus  Santiago Di   Mondo  Chris Berger  Bram Stolk    Daniël   Spooren
 3de   EB  Joaquin Patel  Fien Bax  Max   Hekkenberg    Mats Bax


Ten slotte waren er prijzen voor de twee best presterende scholen, een klassement op basis van een combinatie van het aantal deelnemers per school en de individueel behaalde resultaten. Zowel de Jozefschool als De Oosteinder wonnen de door de ESA ter beschikking gestelde prijs; één uur gratis gebruik van het buitenbad van de Waterlelie deze zomer voor de gehele school! Deze prijzen werden juichend door de leerlingen in ontvangst genomen.

Winnaars Scholieren Zwemloop

Met veel dank aan Krijtenberg Sound & Vision voor geluid en muziek en Maikel van Hilten voor het fruit bij de finish. En natuurlijk veel dank aan de vele vrijwilligers die hebben geholpen, top dat jullie er allemaal waren. Deze Aalsmeer Actief Scholieren Zwemloop challenge werd verder mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het  Sportakkoord Aalsmeer, ondersteuning van SportService Aalsmeer, ESA en de Stichting Vrienden van Oceanus. Wil je wellicht kennismaken met de triathlonsport (en wie vindt zwemmen, fietsen en lopen nu niet leuk?), dan kan er altijd een paar keer gratis meegetraind worden, neem daarvoor contact op met de jeugdafdeling van Oceanus Triathlon via jeugdtriathlon@oceanusaalsmeer.nl.

Sponsors