Poeloversteek 2017 weer een grote happening

De zwemoversteek van de westeinderplas van Leimuiden naar Aalsmeer was weer een groot succes. Niet alleen door de 28 deelnemers die de hele oversteek zwemmend aflegden, maar ook door de andere drie afstanden en daardoor de vele Oceanus deelnemers die tijdens deze poeloversteek hun eigen prestatie neerzette.

16 zwemmers kozen dit jaar voor de halve afstand de 3 km, en ruim 40 jongere wedstrijdzwemmers kozen voor een 375 meter of 750 meter.

Iedereen had na afloop de kick dat hij zijn afstand gehaald had en het inspireert velen om in 2018 weer in te schrijven en dan te gaan trainen voor de volgende uitdaging en misschien zelfs de gehele 6,3 km.


Ondanks dat de poeloversteek geen wedstrijd is, worden er wel tijden opgenomen. Of je de prestatie voor het eerst neerzet of al voor de 5e keer, de sporter wil weten hoelang hij of zij er over gedaan heeft. De snelste man op de 6,3 km was Menno Koolhaas en de snelste vrouw was Samantha van Vuren.

Heel leuk was het dat de eerste vrouw die ooit de poel zwemmend over gestoken is, zowel bij de start als finish aanwezig was. Lien Baarsen zwom in 1948 als 18 jarige de plas over in training voor een kanaaloversteek.


Deze poeloversteek kan alleen georganiseerd worden door de inzet van organisatie en vrijwilligers olv Frans van Heteren. Daarnaast natuurlijk de sponsors die dit evenement ondersteunen te weten:

Rekelhof Visserij

Albert Heijn Poldermeesterplein

Quality CarCare

Angela van Wijk Doelen Coach Service

Krijtenberg Sound & Vision

Fotostudio Enjoy

Filmproductie Mexsedia

Michiel de Ruyter UR&KV

Windsurfclub Aalsmeer

Het rode kruis Aalsmeer met AED boot

Kempers Watersport

Sponsors