Triathlon Blog 14 april 2024

Jeroens blog: leuk om te weten


Hallo clubgenoten,Wat een lekker zonnetje dit weekeinde he?.... Zelf had ik wat moeite met de keuzes, lekker trainen in het zonnetje of voor de tv genieten van allerlei topsport evenementen.

  • Ik begon zowel zaterdag als zondag met het kijken naar PTO T 100 triathlon wedstrijden in Singapore op Eurosport. Dit zijn de serie top triathlon wedstrijden waaraan het crême de la crême van werelds beste triathleten voor uitgenodigd worden. Een paar weken geleden behaalde Miami Menno Koolhaas tijdens de eerste wedstrijd van deze reeds een fraaie zesde prijs. Op zaterdag streden daar 20 top vrouwen om de eer en zondag waren de mannen aan de beurt. Bij de dames behaalde de Nederlandse  Els Visser een prachtige derde plaats. Maar zondag overtrof Joeri Keulen begeleid door deskundig commentaar van "onze" Menno Koolhaas een magnifieke eerste plaats. Om eerlijk te zijn heb ik beide races niet helemaal live gezien, maar terugspoelend er wel erg genoten.
  • Dat zullen John Heijsteeg en Christjan Hoffmans in ieder geval ook niet live gezien hebben, want die deden (lekker dichtbij) mee aan de Meentrun in Amstelveen. Beide voltooiden deze 10 km lange hardloopwedstrijd in en rond Amstelveen naar behoren.
  • Meer dan "naar behoren" presteerde Mariska Visser tijdens een ander groot sportevenement; de marathon van Rotterdam. In minder dan 3 uur bereikte Mariska de finish op de Coolsingel. Wat een prachtige prestatie !!!

Tot slot: Al ingeschreven voor de Poeloversteek? Als Oceanus lid heb je nog één dag voorsprong op de niet Oceanus leden. Het is maar dat je het weet :-)

groet
Jeroen

Sponsors