Triathlon Blog 14 mei 2023

Jeroens blog: leuk om te weten

 

Hallo clubgenoten.

Jippie !!! Eindelijk een beetje lekker buitensport weer!
En dat kwam goed uit, want er stonden verschillende evenementen op de agenda.

  • Op zaterdag beten Marco van der Lippe, Henk van Laar, Carla van Roijen en Frans van Heteren het spits af bij de Brouwersdam triathlon. Dit is een triathlon zoals de naam al zegt, op en rond de Brouwersdam in Zeeland over wat incourante afstanden. 1 km zwemmen, 80 km fietsen en 10 km lopen. Uiteindelijk bleek niet het gevreesde frisse water van het Grevelingen meer (bijna 16 graden) maar de stevige wind op de kale Brouwersdam de grootste uitdaging. Carla en Frans finishten beiden met relatief rappe wissels net naast het podium in hun leeftijdscategorie. Bij Henk ging na zijn trainingskamp op Lanzarote zoals verwacht het fietsen het beste en Marco's beste onderdeel was het zwemmen.
            
  • Ad Kempen toog voor de "Koning van Spanje trail" naar Zuid Limburg. Eerlijk gezegd begrijp ik niet wat "Spanje" met hardlopen in Nederland te maken heeft; dat moeten wij Ad nog maar eens vragen.... Zo te zien heeft hij het wel naar zijn zin gehad in Limburgse heuvels.
  • Op zondag werd de eerste derde divisie wedstrijd van dit jaar in Enschede gehouden. Bij deze teamtriathlon dien je als team 475 m te zwemmen, 19 km te fietsen en 4,7 km te lopen. Klinkt niet zo heel zwaar, maar je zult maar de minste van je team zijn..... Dat was wellicht de reden dat ondanks de flinke pool potentiële deelnemers, captain Menno de grootste moeite had een team om zich heen te verzamelen. Uiteindelijk durfden John Heijsteeg, Henk van Laar (jawel dezelfde als die van de Brouwersdam) en Menno Wiersma het aan.

    Tussen de veelal (veel) jongere teams, weerde dit dappere drietal zich waardig. Zij konden echter niet voorkomen in de achterhoede te finishen tijdens deze sprint wedstrijd, waarbij het minder op uithoudingsvermogen en ervaring uitkomt.
  • En ikzelf (Jeroen) heb zondag een lekker rondje lopen rennen in Leiden en omgeving. Ben tevreden met het resultaat.

Al met al heeft de paarse brigade zich dit weekeinde dus weer aardig laten zien!

groet
Jeroen

Sponsors