Triathlon Blog 16 oktober 2022

Jeroens blog: leuk om te weten

 

Hallo clubgenoten,

Goed voorbeeld doet goed volgen.....

  • Waren het twee  weken geleden Diana en Henk die in hun leeftijdsklassen de winst voor zich op eisten tijdens hun Ironman 70.3  wedstrijd. Zaterdag was het de beurt aan "kind van de club" Menno Koolhaas om in het Portugese Cascais te laten zien wat hij kan. Pa Johan en ma Monique zagen al na 20 minuten Menno als eerste uit het water komen, tijdens het fietsen nam een Fransman de leiding en kwam Menno in een mooi groepje terecht. Menno wisselde als snelste en begon met 2 minuten achterstand op de Fransman aan zijn halve marathon. Na één ronde lopen van ruim 10 km was Menno de Fransman tot 1 minuut genaderd en met nog 5 km te gaan was de achterstand 28 seconde, zou het kunnen?? Ja zeker !!! Met een voorsprong van 15 seconde bereikte Menno de finish en won de Ironman 70.3 Cascais overall! Wel een heeel puike prestatie.


En wat doen wij verder als het triathlon seizoen voor bij is?

  • Dan gaan wij hardlopen, zoals Carla van Rooijen die de marathon van Amsterdam liep. Vooraf had zij gehoopt op een tijd tussen de 3.10 en 3.20 uur. En wat denk je? Ze liep 3.15 uur, wel lekker als je weet wat je kunt. :-)

  • Of wij gaan "pacen" (dat is de snelheid aangeven) bij de halve marathon van Amsterdam. Dat deed Ingeborg Couvee. Zij werd "ingehuurd" om de lopers aan te geven hoe zij op precies twee uur uit zouden kunnen komen. Nou, Ingeborg kan je wel om een boodschap sturen getuigen onderstaand schema.

  • En op initiatief van Bart van Montfoort verzamelden Frans, Michel, Henk v L, Hans, Wilko, Arno, Bart en ik zelf (Jeroen), zich zondag morgen in Bussum voor een gravel tocht. Daar in het Gooi rond HIlversum blijken kilometers gravel (grind) paden te liggen waar je je prima kunt vermaken. Mede door het lekkere weer werd het een heel leuk "club evenement".

 

groet
Jeroen

Sponsors