Triathlon Blog 2 juli 2023

Jeroens blog: leuk om te weten

 

Hallo clubgenoten,

Eigenlijk zijn wij een best veelzijdig clubje...

Hoe kom ik daar zo bij?

 • Met vereende krachten werd er donderdag een scholieren zwemloop rond de Waterlelie uit de grond gestamd. Nu heb ik dat maar zijdelings meegekregen, maar je wilt niet weten wat er zoal bij komt kijken. Het zwembad moet mee werken, een loop parcours moet bedacht en uitgezet worden, uitnodigingen, geluid, startnummers, badmutsen geregeld worden en een zooi vrijwilligers zijn er nodig om de boel te administreren, banen te tellen, tent opzetten, parcours veilig houden en één en ander moet weer opgeruimd worden. En zo zal ik nog zat vergeten.....maar als je die blijde koppies na afloop ziet, moet dat toch enorm veel voldoening geven aan degene die er aan mee gewerkt hebben. Hulde!!!
 • En dan zomaar op een doordeweekse vrijdag: deden Henk de Raad en Menno Wiersma mee aan de Mooie Nel Zwemtocht. Henk voltooide de 2 km en Menno zwom vier km.
 • En deden Cristjan Hoffmans en Carla van Rooijen mee aan de midzomernachtcross in het Amsterdamse bos over 16 km. Cristjan eindigde in de middenmoot en Carla finishte fraai als derde dame.
 • Zaterdag dan een heuse triathlon in het Haarlemmermeerse bos in Hoofddorp. Acte de presence gaven daar Juan Pinazo, Arne Stolk, John Heijsteeg en Frans van Heteren, die kozen voor de 14 afstand.en Aiton en Daniel Spooren deden mee aan de sprintrace. Frans werd 5e overall en eerste in zijn leeftijdsgroep, (nadat hij vorige week in Rotterdam tweede werd, zonder dat ik dat in de gaten had) Arno werd 6e overal en tweede in zijn age group, en John finishte als 7e bij zijn leeftijdsgenoten. Upcoming man Juan bereikte ruim in de eerste helft van zijn leeftijdsgroep de finish. Daar gaan wij nog meer van horen!!!
  De meest linkse is niet John :-)

  De jongere garde Aiton Veldt en Daniël  Spooren deden het ook goed, kwamen als 7e en 8e overall het water uit, moesten met lopen en fietsen iets in leveren. Maar Daniël bereikte toch het podium; 3e bij de heren < 30.

 • Op zondag reisden Anika en Michelle Fangmann, Birgit en Sander Berk samen met Diana Gorter naar de Belgische Ardennen om daar mee te doen aan een zwemloop.

  Je kon er, alleen of als duo meedoen aan een korte en een lange afstand. Annika en Birgit werden als duo tweede op de lange afstand en Diana en Michelle eerste bij de korte wedstrijd. Sander deed de lange afstand in zijn eentje en werd fraai tweede. Allemaal dus niet voor niets zo ver gereisd.
 • Een stuk dichter bij huis werd de 41 van de Hoef gehouden. Dit spektakel bestaat uit 1 km zwemmen, 30 km fietsen en 10 km lopen, bij elkaar dus 41 km. Eigenlijk zijn dit drie aparte recreatieve wedstrijden die je ook allemaal kunt doen. Namens de paarse brigade deden Leon en Benjamin Spooren, Marco van de Lippe, Fred Gorter en Menno Wiersma mee. Uitslagen zijn (nog) niet bekend, maar is ook van ondergeschikt belang bij dit evenement.

 

groet

Jeroen

Sponsors