Triathlon Blog 2 oktober 2022

Jeroens blog: leuk om te weten

Hallo clubgenoten,

Al met al was het dit weekeinde nog best lekker buiten sportweer, maar een aantal clubgenoten kozen voor zekerheid en en reisden naar zuidelijker oorden om aan wedstrijden mee te doen.

• Zo reisde Laura Staal naar Benidorm voor een openwater wedstrijd over 5 km. Laura werd 5e overall en eerste in haar leeftijdscategorie, knap hoor.

• En in Barcelona deden zelfs drie Oceanus leden, te weten Fred en Diana Gorter en Henk van Laar mee aan de Ironman 70.3 (halve triathlon)

Onder prima omstandigheden dook dit supertrio om half negen de Middellandse zee in voor hun 1,9 km zwemonderdeel. Als eerste zette Diana weer voet aan het strand en nam daarmee direct de leiding in haar leeftijdscategorie. Met een supersnelle wissel (2 min sneller dan nummer 2) nam ze afstand, welke ze op de fiets uitbreidde tot maar liefst 20 minuten!!! Het lopen was pittig. De marge was echter ruim voldoende zodat Diana de wedstrijd in haar categorie met overmacht won. Henk gaf niet veel toe bij het zwemmen, kwam als tweede in zijn leeftijdscategorie uit het water, maar de marges met nummer drie en vier waren niet groot. Henk moest met fietsen en wisselen wat plaatsen toegeven maar de tijdsverschillen liepen niet op. Tijdens het lopen rukte Henk gestaag op, van de vierde, naar de derde en met nog vijf km te gaan naar de tweede plaats en in de laatste kilometers passeerde Henk zelfs de koploper waardoor hij op het hoogste treetje van het podium mocht plaats nemen.  Voor Fred was deze halve de eerste sinds maar liefst 13 jaar. Zijn 27e plaats van de bijna 100 deelnemers leert dat hij het nog niet verleerd is. Allemaal blije gezichten dus.