Triathlon Blog 20 augustus 2023

Jeroens blog: leuk om te weten

 

Hallo clubgenoten,

Lekker sportweer de laatste dagen en dat hebben wij ook gedaan !!!

 • Zo deed Laura Staal zaterdag mee aan het open Duitse kampioenschap open water zwemmen over 2,5 km zwemmen.. En werd daar knap tweede in haar leeftijdsgroep. En dat nadat zij dinsdag ook al actief was in België (4e tijdens de 3 km en eerste bij de wedstrijd over 1 km). Lekker internationaal bezig dus die Laura!
    
  Waarom zou die Duitse mevrouw haar badmuts nog op hebben tijdens de prijsuitreiking?  :-)
 • Maar de grootste uitdaging ging zaterdag Dennis de Groot aan, in het Zweedse Kalmar. De grote droom van Dennis was eens aan een complete Ironman mee te doen. Na lang wikken en wegen koos hij voor de Ironmen van Kalmar. Dat paste nog net binnen de schoolvakantie van zijn kinderen, dus de hele familie reisde mee. En dat niet alleen, dochter Eline gaf het goede voorbeeld door de Ironman kids te winnen !!! Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.... Dennis had drie doelstellingen in volg orde van belangrijkheid:: A. Finishen, B. binnen 12 uur, C. binnen 11 uur.
    
  Kortom: Dik geslaagd !! Ook Nathalie Ten Hoopen, een bekend gezicht uit het zwembad en open water trainingen in de Westeinder, deed mee in het Zweedse Kalmar aan de complete Ironman.


  Gefeliciteerd met deze top prestatie.
 • Ook zaterdag, maar dan veel dichter bij huis, de DTS triathlon van Ouderkerk over een sprint en een OD (olympic distance) wedstrijd. Daniel Spooren, Aiton Veldt en Paul van Duijnhoven starten in de sprint wedstrijd en Arno Stolk, Marco van der Lippe en Frans van Heteren in de OD. De sprint mannen deden het naar behoren, net zoals Marco. Arno gaat steeds sneller en werd tweede in zijn leeftijd categorie. Frans kreeg een DQ achter zijn naam.. Niet omdat hij ruzie kreeg met een jurylid, maar omdat hij een lekke band niet snel genoeg gefixt kreeg en daarna een beetje aparte route nam....
    
 • Zaterdag stond ook een Ironman 70.3 in het Ierse Cork op het programma waar voor  Ad Kempen zich had ingeschreven en voorbereid. De nasleep van storm Betty zorgde er voor dat de wedstrijd een dag moest worden uitgesteld. Zondag kende Ad een prima wedstrijd en werd tweede in zijn leeftijd categorie. De wedstrijd werd echter overschaduwd door dat twee atleten tijdens het zwemmen het leven lieten. Erg triest voor iedereen die hier direct mee te maken heeft.
 • Vorige week vermoede ik dat het "onze" Kees Rekelhof was die aan de zeemijl van Bloemendaal had meegedaan. In de loop van de week kreeg ik de bevestiging van smeerKees zelf en van zijn schoonzus Marjon van der Harst (vrouw van Theo je weet wel, die visser van de Westeinder) dat zij inderdaad samen hadden meegedaan. Hoge golven en getijstroming zorgde voor pittige omstandigheden, maar beide vonden het een gave zeezwemervaring.
 • En open water zwemsters Kim de Bruin en Froukje Hofmijster waagden zich aan de sprint triathlon in Ouderkerk afgelopen zaterdag. Nog maar een paar maanden geleden zwom Froukje voor het eerst mee op de woensdagavond trainingen, en nu een geslaagde deelname aan de sprint triathlon. Ben benieuwd wat er volgend jaar gaat volgen.

 

Verder heeft het waterschap Rijnland de waarschuwing voor Blauwalg ingetrokken. . Er kan dus weer gezwommen worden vanaf het surfstrand.

Tot slot een vooraankondiging van de openwater zwemwedstrijd tellend voor de clubkampioenschappen op woensdag 6 september. Nadere info volgt.

En Frank Kleyn vraagt aandacht voor de heel leuke estafette marathon die hardloopvereniging Plantaris uit Roelofarendsveen organiseert op 16 september. Meer weten over deze feestelijke estafette-marathon Kijk op: https://oneenonly.nl.

groet
Jeroen

Sponsors