Triathlon Blog 20 november 2022

Jeroens blog: leuk om te weten

 

Hallo clubgenoten,

En in eens is het een soort van winter !!!

  • Zaterdag was het al fris, maar aan de start van de aangekondigde Ronde Venen Marathon zondag om 10 uur vroor het behoorlijk. Het opspelden van de startnummers in een kroeg in Abcoude had dan ook veel weg van de start van een schaatstoertocht :-) Maar goed, je hebt je ingeschreven, afspraken met je duo partner gemaakt, dus je gaat !!! Zoals je hieronder kunt zien zat de stemming er goed in bij Annika, Michelle, Jeroen, Frans, Ingeborg, Henk, Fred en Diana voor de start. Niet op de foto maar vast ook goed zin hadden Carla, André en Marcel.


    De dames teams besloten met elkaar op te trekken en Fred en Henk sloten zich daarbij aan. Carla en André vertrokken als een speer, Frans en Jeroen trokken hun eigen plan en Marcel was er ook, maar die heb ik eerlijk gezegd niet gezien. Tijdens de route deden wij al de woonkernen van de gemeente Ronde Venen aan en liepen onder andere door de kassen van Ad Kempen en een heuse koeienstal.


    Het leuke van dit soort "thuiswedstrijden" is dat er op tal van onverwachte plekken, clubgenoten, ouders van clubgenoten en vage kennissen opduiken. Bedankt allemaal voor de aanmoedigingen !! Speciale dank aan Cock Fangmann, die net als twee weken geleden een kruispunt vrij hield voor de lopers. Aan het einde van de route werden de lopers door het natuurgebied "Botshol" geleid. Hier is fietsen onmogelijk, dus de fietsers dienden een behoorlijke omweg te maken naar het 39 km punt, waar de lopers Botshol uit kwamen. Nadat ik behoorlijk door getrapt had, was ik net op tijd om Carla uit het natuurgebied te zien komen, met vlak daar achter Frans. Het kostte mij verrassend genoeg niet veel moeite Carla te achterhalen.  Wat bleek? Maatje André kreeg te veel last van een blessure waardoor Carla maar liefst 33 km van de 42 liep !! Als echte clubgenoten finishten wij met zijn vieren en even daarna de andere 3 duo's gezamenlijk. Al met al een heel leuk evenement !


De oplossing van de vraag vorige week:

Diana en Henk wonnen hun age group tijdens de Ironman 70.3 dit jaar in Barcelona
Frans won in Zell am See in 2017
En ik zelf vorig jaar in Koper (Slovenië)

groet
Jeroen

Sponsors