Triathlon Blog 26 juni 2022

Jeroens blog: leuk om te weten

 

Hallo clubgenoten,

Tja, als je ergens mee begint....:-)

Afgelopen weekeinde veel Oceanus Triathlon Team leden aan de start van een triathlon!!

  • In Rotterdam werd in en rond de Alexander roeibaan het NK olympische afstand gehouden met daarin verweven een Eredivisie team wedstrijd. ZSC Oceanus wordt, onder leiding van John Heijsteeg in de Ere divisie vertegenwoordigd door vooral jeugdige talenten van buiten onze vereniging. En wanneer nodig, aangevuld met OTT (jeugd) leden. Zaterdag waren Davy Heijsteeg en Arno Slot van de partij bij miezerige weersomstandigheden. Gelukkig was het water wel lekker warm, hoewel Arno daar ook weer niet zo heel blij mee was; een wetsuit werd niet toegestaan. Hoewel alles gegeven finishte beide in de achter hoede, Davy zwom verhoudingsgewijs sterk en bij Arno was het loopgedeelte het beste.
  • In Zeewolde was Fred Gorter zaterdag van de partij bij een olympische afstand triathlon, ter voorbereiding van zijn Ironman 70.3 in Barcelona later dit jaar. Fred presteerde heel regelmatig, waarbij opvalt dat hij zowel bij het zwemmen, fietsen, lopen en zelfs de wissels (dus ook bij de finish) een tweede tijd klokte bij de H50. (en 18e overall)

  • Na vorige week zijn benen getest te hebben, was zondag Maikel van Hilten in Hoorn voor een Ironman 70.3 (halve triathlon)  Maikel startte sterk met een 15e zwemtijd bij de M50-54 (112e overall) Moest wat plaatsen inleveren bij het fietsen (gem. 34 kmh) en het lopen, maar kon steady doorgaan met een eindtijd van 5:22:50 als resultaat. 53e plaats bij de M50-54 en 429e overall (van de 1229 deelnemers!!)
  • In Utrecht werd de derde wedstrijd van het tweede divisie team uitkomend in de 3e divisie gehouden. Dit keer een sprint triathlon. Aan de start stonden: Menno Wiersma, Guido van Walraven, Marco van der Lippe, en Patrick Waterreus. Het goede nieuws is dat de mannen erg aan elkaar gewaagd zijn, getuige een 64, 68, 72 en 74 ste plaats. Geen enkel van de 20 deelnemende teams was zo "homogeen". Het minder goede nieuws is dat hiermee de laatste plaats werd bereikt.Maar getuige onderstaande foto zitten zij daar niet zo mee.

  • En dan, last but not least, debuteerde "kind van de club" Menno Koolhaas bij een complete triathlon en deed mee aan het Europees kampioenschap Ironman in Frankfurt, tussen een kleine 2500 deelnemers !! Menno zwom als een beest en kwam als eerste het water uit, miste bij het fietsen wat power en verloor wat plaatsen, maar kwam op de afsluitende marathon onder aanmoediging van een flink aantal OTT leden, erg sterk terug van de 14e, via een 11e plaats halverwege, naar een prachtige 7e plaats aan de finish. Hulde!

 

groet
Jeroen

Sponsors