Triathlon Blog 26 juni 2023

Jeroens blog: leuk om te weten

 

Hallo clubgenoten,

En weer een weekeinde met verschillende wedstrijden.

 • Als eerste was zaterdag Carla van Rooijen aan de beurt in Oud Gastel. Bij deze triathlon kan je keuzen tussen 18, 14 en een 1,3. Natuurlijk koos Carla voor de langste afstand met de wat afwijkende afstamden: 1300 m zwemmen, 60 km fietsen en 14 km lopen. Carla streed voor wat zij waard was en werd 5e dame en tweede bij de D40.
 • Ook zaterdag, streed het derde divisie team in Zeewolde waar een een wedstrijd over de standaard (kwart) afstand op het programma stond. Opgesteld werden voor deze wedstrijd vader en zoon John en Davy Heijsteeg, Marco van der Lippe en Arno Stolk.en met een ware coach (Menno Wiersma en mascotte) 
  Of het aan de afstand van de wedstrijd ligt, aan de coach of de mascotte ligt is niet bekend, maar er is een duidelijk stijgende lijn in de prestaties waarneembaar. Deze keer werden de mannen 12e van de 16 gestarte teams.
 • Zondag was het de beurt aan Maikel van Hilten, die startte bij de Ironman 70.3 in het bloed hete Hoorn. Dat het warm was en dat dat hier en daar voor problemen leidde, hebben jullie vast wel vernomen. Maikel zwom heel goed en kwam als 10e van zijn leeftijdsgroep uit het water, maar moest met het fietsen en vooral het lopen wel wat plaatsen inleveren. Finishte uiteindelijk in een mooie tijd net boven de 5 uur en was erbij! 
 • Fred en Diana Gorter en Jeroen Hijstek reisden naar Helsingor in Denemarken voor ook een Ironman 70.3. In Helsingor was het ook warm, maar niet zo extreem als in Hoorn.
  Fred ging lekker alleen het lopen ging niet helemaal zoals hij gehoopt had. Diana ging heel lekker en bereikte ondanks heel weinig looptraining een mooie derde plaats in haar sterk bezette age group. En ik zelf kon ter nauwe nood een Zweed van mij afhouden en werd eerste. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er maar zes triathleten in mijn age group aan de start stonden.
  Zo zie je maar als je lang genoeg doorgaat, val je vanzelf in de prijzen. Je kan natuurlijk ook vroeg beginnen.
 • Bram Stolk deed zondag als de jongste telg van het Oceanus Trithlon zijn eerste triathlon (Tri Rotterdam). Bram had het met lopen zwaar, maar was heel tevreden met het resultaat. Het smaakt naar meer.

 

Tot slot nog een laatste oproep naar vrijwilligers voor de zwemloop van aanstaande donderdag.
Het belooft een heus spektakel te worden met zo'n 80 deelnemers. 
Dat moet wel veilig in goede banen worden geleid natuurlijk.

Heb je een uurtje de tijd donderdag, geef je op bij:
Leon Spooren : Leonspooren@gmail.com
Diana Gorter : fgorter@ziggo.nl

Zo, en nu vakantie, het kan gebeuren dat u een tijdje niets van mij hoort of leest.....:-)

groet
Jeroen

Sponsors