Triathlon Blog 26 maart 2024

Jeroens blog: leuk om te weten

 

Hallo clubgenoten,

Dit weekeinde maar liefst twee club evenementen. Vooraf werd voor zowel de zaterdag als de zondag buien en zonnige perioden voorspeld. Uit eigen waarneming kan ik melden dat de clubgenoten die deelnamen aan de crossloop zaterdag aanzienlijk meer geluk hadden dan de bikkels die zondag begonnen aan de gravelbike toertocht.

  • Zaterdag dus de crossloop. Niet heel veel leden meldden zich rond de atletiekbaan van AKU in Uithoorn, maar aan enthousiasme geen gebrek getuige onderstaande foto voor de start.

    Frans had een mooi rondje uitgezet van bijna 1 km die de deelnemers 5 maal dienden af te leggen. In het begin waren de verschillen nog niet zo heel groot, maar gaande weg verdeelden zij zich mooi over het parcours, waardoor het voor de strenge jury; Ingeborg geen al te groot probleem was om overzicht te houden. Als bijlage de uitslag.
  • En dan zondag de aangekondigde gravelbike tocht. Iedereen was mooi op tijd bij de start in Bussum, waar Frans ons verraste met koffie en een stroopwafel. Hup op de fiets en gaan. Amper op pad begon het te regenen, maar dat kon de pret niet drukken. Bart had een prachtige route samengesteld, over de hei en door de bossen rond Hilversum, die door iedereen op MTB of gravelbike goed te doen was. Gelukkig waren wij goed voorbereid en konden wij na de tocht met droge kleren genieten van een enorm stuk appeltaart en koffie in de nabij gelegen uitspanning. Thuis kostte het wat moeite om de boel weer enigszins schoon te maken, maar het was zeker de moeite waard. Ik kijk uit naar de volgende tocht.

Dan wat anders. Via Kim de Bruin werd ik gewezen op het volgende: Vanuit UWTC wordt de dinsdagavond competitie georganiseerd: Dinsdagavond competitie 2024 Uithoornse Wieler Trainings Club (uwtc.nl). Dit is eigenlijk gewoon wielrennen op de wielerbaan in Uithoorn, maar altijd wel een leuke uitdaging. Ook niet UWTC-ers mogen mee doen. Normaal zwemmen wij natuurlijk op dinsdagavond, maar als je eens iets anders wilt.....

groet
Jeroen

Sponsors