Triathlon Blog 26 september 2022

Jeroens blog: leuk om te weten

 

Hallo clubgenoten,

Als je een beetje geluk had, was het best nog wel lekker sport weer het afgelopen weekeinde, toch?

  • Marco van der Lippe reisde zondag net als het ere divisie team heren en een klein, maar taai deel van het dames eerste divisie team naar Nijmegen om daar deel te nemen aan een triathlon wedstrijd over de sprint afstand. Door de lage waterstand in de Spiegelwaal waar gezwommen zou worden, zat deze vol met blauwalg en werd de triathlon al eerder omgezet in een run bike run. Ondanks allerlei problemen met de stroom, chips en startnummerbanden heeft Marco “best lekker in het zonnetje zijn rondjes gedaan” en finishte in de middenmoot. Het was wel enorm druk op het smalle parcours waardoor er nogal onveilige situaties ontstonden met lelijke valpartijen als gevolg. Daarna was het de beurt aan het eerste divisie dames team. Oorspronkelijk zouden die een dubbele super sprint houden maar dat werd ook omgezet naar een run bike run bike run. Oceanus werd vertegenwoordigd door Liv van der Kraan en Claire Corveleijn. Beide hebben weer een bak met ervaring opgedaan, helaas moest Liv door lichamelijk ongemak de strijd staken. Door de onveilige situatie werd later op de dag de geplande eredivisie wedstrijd, tevens NK sprint, in zijn geheel af gelast. Wel werd er nog wel een hardloopwedstrijdje gehouden, waar Arno Stolk in ieder geval wat frustratie in kwijt kon. Maar daar reis je natuurlijk niet voor naar Nijmegen….
  • Hardlopen kan je ook hier in de buurt, getuige onderstaande foto’s van Mariska Visser tijdens de 7Loop en van mijzelf (Jeroen) bij de halve van Haarlem.


    Mariska won de loop bij de dames en ik heb vooral van het zonnetje en de aanmoedigingen van Tonny Blom genoten :-)
  • Tot slot heb ik nog even gekeken of er clubgenoten mee hebben gedaan aan de triathlon van Alphen aan de Rijn zondag, maar die kon ik niet vinden in de uitslag. Toch best gek voor een triathlon zo dicht in de buurt…..


groet
Jeroen

Sponsors