Triathlon Blog 30 juli 2023

Jeroens blog: leuk om te weten

 

Hallo clubgenoten,

Vakantie tijd, dus veel leden op vakantie.
Maar niet allemaal.....

  • Zo deden Kees Rekelhof, Laura Staal, Marjolijn Paauwe en Menno Wiersma mee aan een "rondje Pampus". Rondje Pampus is een uniek open water zwemevenement dat jaarlijks georganiseerd wordt om aandacht te vragen voor de kwetsbare natuur in het IJsselmeergebied. Deelnemers aan Rondje Pampus leveren met een deel van het inschrijfgeld een bijdrage aan een goed natuurdoel.

    Kees, Menno en Marjolijn mochten van de organisatie na twee ronden van ongeveer 1 km niet verder zwemmen. Het was niet helemaal duidelijk of zij niet snel genoeg zwommen, of dat het door de hoge golven wat te gevaarlijk werd, maar ze vonden het allemaal een erg luk evenement en steunden dus ook een goed doel. Openwater expert Laura haalde de "cut" wel, en zwom de volle afstand (3 ronden).
  • En vorige week deed Menno Koolhaas van zich spreken in het Franse Vichy. Daar werd een aquathlon gehouden waarbij 5 rondes (elk uur een nieuwe start) van steeds 1 kilometer zwemmen en acht kilometer lopen dienden te worden afgelegd. Menno was in alle vijf de rondes erg sterk en won deze wedstrijd. Naar eigen zeggen was het een zware uitdagende wedstrijd, maar hij won wel :-)

Zoals eerder aangekondigd wordt as donderdag 3 augustus de Kwakel polderloop gehouden. Er zal dan geen georganiseerde training in het bos zijn.

groet
Jeroen

Sponsors