Triathlon Blog 6 augustus 2023

Jeroens blog: leuk om te weten

 

Hallo clubgenoten,

Leuk, deze week weer eens wat meer te melden...

  • Donderdag werd de traditionele Polderloop in de Kwakel gehouden, als onderdeel van het "Polderfeest" van de Kwakel. Namens Oceanus stonden Frans van Heteren, Carla van Rooijen, Mariska Visser, Leon Spooren met zijn zoons Daniël en Benjamin en ik zelf (Jeroen) aan de start.

    Helaas was Benjamin even onvindbaar bij het maken van deze foto... Ik herinner mij alleen maar klam warm weer tijdens deze loop, die dit jaar aan zijn 35e editie toe was. Donderdag was het echter een soort van fris, met een behoorlijke bries, maar wel droog! Wij presteerden allemaal naar behoren, maar de dames traditie getrouw het beste Mariska 5e en Carla 8e !!!
  • Zondag was het de beurt aan de leden met de lange adem. Henk van Laar en Juan Pinazo begonnen  individueel aan de Ironman 70.3 in Duisburg, terwijl Eva, Diana en Fred Gorter de taken verdeelden tijdens deze wedstrijd. Juan debuteerde in een halve triathlon, maar van plankenkoorts was beslist geen sprake! Zwom met de beste mee, moest een paar plaatsen laten bij het fietsen en lopen, maar finishte ruim in de eerste helft van het deelnemers veld. Bravo !!! Dit smaakt vast naar meer.
      
    Henk kwam in zijn leeftijdscategorie als vierde uit het water, wist met het fietsen een mannetje te passeren, wisselde razendsnel en begon daardoor als tweede aan het lopen, Henk liep zo vlak als een pannenkoek zijn halve marathon, maar dat deed nummer één ook en werd dus keurig tweede.in 4:.42:18 (onthoud deze tijd). Dat belooft wat voor het Wereldkampioenschap in Lahti Finland over deze afstand waar Henk over drie weken aan de start staat. De familie Gorter startten als Team Gorter Family in estafette (relay) vorm, over dezelfde afstand. Eva nam het zwemmen voor haar rekening, en deed dat bijzonder goed. Niet zo gek natuurlijk als je bij Oceanus leert zwemmen :-) Diana hield op de fiets prima stand, en Fred liep iedere km iets in op de nr.1 maar kreeg dit team net niet te pakken, dus ook een mooie tweede plaats in .... jawel 4:42:18 , dus op de seconde dezelfde tijd als Henk. Hoe krijgen ze het voor elkaar!!

groet
Jeroen

Sponsors