Triathlon Blog 7 november 2023

Jeroens blog: leuk om te weten

 

Hallo clubgenoten,

Ruim een week geleden schreef ik onderstaand bericht, maar ging er iets mis met de verzending blijkbaar. Daarom als nog mijn bericht over de bezigheden van een aantal clubgenoten tijdens het laatste weekeinde van oktober. Nu er geen triathlon wedstrijden meer zijn, zoeken veel van ons, naast de reguliere trainingen andere soorten van beweging en vermaak.

  • Zo bereiden Menno Wiersma en ik zelf ons voor op de Vasaloppet begin maar in Zweden. De vasaloppet is een langlauf marathon met 15.000 deelnemers over 90 km, vergelijkbaar met onze elfstedentocht.

    Omdat er maar heel weinig sneeuw in de buurt is, oefenen wij in deze tijd van het jaar veel op rolskies.

    Onze reisorganisatie Vasa verzorgde eerder dit jaar een aantal techniektrainingen en organiseerde zaterdag een soort eerste test; een rolskitoertocht over 30 km en 65 km. Wij kozen voor de 30 km en bereikten zonder al te veel moeilijkheden, moe maar voldaan en een ervaring rijker, na ruim 2 uur de finish.
  • Anderen, zoals Frans van Heteren vermaken zich in de winter op zondag morgen met veldrijden bij UWTC.in Uithoorn. Wil je daar meer over weten, schiet Frans eens aan.
  • En deze zondag waagden Diana en Fred Gorter, Michelle en Annika Fangmann, Henk van Laar, Mariska Visser en Leonie Penterman zich aan de duinen trail in Schoorl. De duintoppen zijn hier het hoogste van Nederland dus een pittige kluif.Dit jaar zat het de deelnemers niet tegen met de wind. Door de duinen tegenwind en terug over het strand wind mee.
    Zo te zien was er genoeg energie over om te genieten van warme koffie of chocola met wat lekkers.

 

En verder wordt er al flink nagedacht over aan welke wedstrijden er volgend jaar deelgenomen kan worden. Leuk om te weten is dat in ieder geval Fred, Diana, Henk, Frans individueel en de familie Fangmann (Cock, Michelle en Annika) als estafette, mee gaan doen .aan de Ironman 70.3 van Erkner (bij Berlijn). Dus zoek je nog een buitenlandse wedstrijd waar ook clubgenoten aan meedoen, inschrijven is mogelijk. Zie https://www.ironman.comim703-erkner

  • Afgelopen weekeinde hebben Menno en ik onze eerste sneeuwmeters gemaakt op de langlauf latten de Langlaufhal in Oberhof Duitlsland. Wij hebben daar veel geleerd.

groetJeroen

Sponsors