Triathlon Blog 10 september 2023

Jeroens blog: leuk om te weten

 

Hallo clubgenoten,

Wat een prachtige na zomer he?
En dat de hele week al.....

  • Te beginnen bij de laatste wedstrijd van onze clubkampioenschappen zwemmen in open water. Achter de schermen waren er wat zorgen. Gaat het allemaal wel samen met de surfers? Gooit de blauw alg geen roet in het water? Allemaal zorgen voor niets. Praktisch windstil; dus geen surfer te zien en ook van blauwalg was geen sprake. Met een paar skippy ballen zorgde Frans voor een mooi rondje van 500 m. Welke één of tweemaal gezwommen werd.
    Bijna 20 clubgenoten aan de start, en allemaal tevreden gezichten na afloop, met als trotse winnaar Tonny Blom.bij de senioren en Aiton Veldt bij de jeugd. Over Tonny later meer. Als bijlage de uitslag van deze zwemwedstrijd en de einduitslag van de clubkampioenschappen. Bedankt Diana en Ingeborg !!
  • En toen was het de beurt aan de clubgenoten met de lange adem. Donderdag ging eindelijk een lang gekoesterde wens van Margreet van der Pol in vervulling: Het IJsselmeer overzwemmen. Margreet zwom de  22 km van Stavoren naar Medenblik in bijna 7,5 uur. Poehé !
  • En zaterdag zwom Ad Kempen 8,5 km van Texel naar Den Helder.
    Ad had niet alleen stroom tegen, waardoor hij 500 meters zwom in 21 minuten, maar kwam ook knotsen van kwallen tegen. Naar eigen zeggen zo groot als skippy ballen. Dat zou wel iets van vissers latijn zijn, hij finishte immers in Den Helder, maar fijn is het natuurlijk niet als je zo'n beest in je gezicht of in je pak krijgt.
  • Ook zaterdag de hele triathlon van Almere. Dit jaar naast Nederlands kampioenschap ook Europees kampioenschap. Aan de start onze clubgenoot Tonny Blom (voor de 10e keer !!!) en kanshebber voor de winst; kind van de club Menno Koolhaas. Zoals wij wel weten kunnen deze gasten wel een aardig potje zwemmen. Menno kwam met de eerste uit het water, kon zijn positie redelijk vast houden bij het fietsen, begon als eerste aan het lopen en zag daarna niemand meer voor zich.

    Nederlands en Europees kampioen dus, in een nieuw parcours record 7.36.36 uur !!! Wat een prestatie bij een temperatuur van 30+ C en praktisch geen wind. Tonny had een beetje vrees voor een knie die niet helemaal tof aanvoelde, maar was natuurlijk ervaren genoeg om zijn trainingen daar een beetje op aan te passen. Hij ging dan ook lekker, al was de laatste helft van de marathon zwaar, maar knokte zich daar door heen en was dik tevreden en trots op het resultaat.

    Sorry Tonny, je was mij te snel voor een herkenbare foto :-) Maak het vast later goed met je.....

 

Wat betreft de trainingen:
Morgen (maandag) is de laatste fietstraining. Woensdag de laatste buitenwater training.
En donderdag de laatste looptraining. De eerste zaterdag looptraining is op 23 september van 14.30 tot 16.00 uur.

groet
Jeroen

Sponsors