Triathlon Blog 12 juni 2023

Jeroens blog: leuk om te weten

 

Hallo clubgenoten,

Een weekeinde met heul veul  wedstrijden.

Ik zal proberen compleet te zijn, maar wees niet al te teleurgesteld als ik je over het hoofd heb gezien. Je had het mij natuurlijk ook een stukje makkelijker kunnen maken :-)

  • Zaterdag togen Menno Wiersma en Guido van Walraven naar Namen om daar deel te nemen aan XTERRA Europees Kampioenschap in Namen:

    Guido "overleefde" zijn eerste lekke band, maar moest opgeven na de tweede. Menno lukte het wel om het fiets gedeelte af te ronden maar kwam niet tot een finish volgens de uitslagen. Hoe dat is gekomen is mij niet bekend.
  • Zondag startten Maikel van Hilten en Henk van Laar hun NK over de olympische afstand in Amsterdam. Maikel had een goede race en werd 5e bij de H50. Henk lag op koers naar een ere plaats, maar "verdwaalde" ?? naar eigen zeggen, twee keer bij het lopen. Ook het op- en afstappen van de fiets ging niet helemaal vlekkeloos, waardoor Henk net het podium miste (4e)
    Gelukkig kunnen zij allebei nog een soort van Lachen :-)
  • Ook zondag werd op en rond het circuit van Zandvoort een triathlon over de kwart en een sprint afstand gehouden.

    Frans van Heteren koos voor de kwart afstand en werd overall 13e, maar eerste in zijn leeftijdscategorie H50. Nummer 2 kwam pas een kwartier later over de finish. Nu deed er volgens mij ook een dame mee, die op woensdag mee zwemt in de Westeinder, maar helaas weet ik haar naam niet.....
  • Iets verder op in Noordwijkerhout deed Carla van Rooijen met haar maatje André mee aan de kwart triathlon. André was goed bezig op de fiets, toen een lekke band hem dwong te stoppen. Na het fietsen zag Carla al een paar fietsen van dames staan in de wisselzone, maar de eigenaresses van die fietsen kreeg zij tijdens het lopen te pakken. Eerste plaats dus !!!
  • En over eerste plaatsen gesproken. Kind van de club Menno Koolhaas, sloeg na de winst vorige week in NIeuwkoop opnieuw toe. Deze keer was hij in Geraardsbergen te sterk voor de concurrentie
  • Tot slot deed Ad Kempen mee aan een Ironman 70.3 in Zwitserland met 1100 hoogte meters. Ad was dik tevreden met een 19e plaats in een zeer sterk deelnemers veld.

 

Al met al een succesvol weekeinde met hier en daar een paar pech gevallen.

groet
Jeroen

Sponsors