Triathlon Blog 15 oktober 2023

Jeroens blog: leuk om te weten

 

Hallo clubgenoten,

 

Er is weer van alles te melden in het weekeinde waarin uiteindelijk de herfst echt zijn intreden heeft gedaan. Tenminste in Nederland. Niet in Hawaii waar de vrouwen zaterdag hun Ironman WK afwerkten, maar ook niet op Mallorca.

  • Op Mallorca werd een Challange 70.3 (halve traithlon) gehouden, waarvoor "kind van de club" Menno Koolhaas, Carla van Rooijen en haar soulmate André voor zich hadden ingeschreven. Helaas maakte André tijdens één van de laatste fietstrainingen een flinke schuiver waarbij hij een aantal flinke schaafwonden opliep en nog vervelende een gekneusde of gebroken rib. Dit moest hem doen besluiten van deelname af te zien. Elk nadeel heeft zijn voordeel, nu kon hij Carla supporteren en af en toe een foto maken. Menno had niet de super benen, zoals hij een paar weken terug in Almere wel had, maar eindigde nog wel netjes net in de top tien van het sterke Pro veld. Voor Carla was het een pittige dag, met flinke golven, en een naar eigen zeggen "heftig parcours" bij het fietsen en lopen. Uiteindelijk liep de race zoals wij gewend zijn van deze bikkel; wat mensen voor laten bij het zwemmen, dan bij het fietsen en lopen de concurrentie "opeten" en als eerste in haar leeftijdscategorie over de finish gaan! .Wat knap als je dat kan....zelfs op één been, of zouden die beach boys daar wat mee te maken hebben. :-)
  • En dan zondag .....de marathon van Amsterdam. Een ferme delegatie Oceanus Triathlon Team leden schreven zich daar voor in: Voor de hele marathon deden dat Menno Wiersma, Arno Stolk, Leon Spooren, en vader en zoon Davy en John Heijsteeg. Hoewel de laatste zich zelf niet inschreef, maar de inschrijving door zijn zoons "cadeau kreeg". Lekker zo'n cadeautje....?? En voor de halve: Paul van Duijinhoven en Juan Pinazo. Gelukkig vielen de buien en wind enorm mee, toch werd het voor de één een dag om snel te vergeten en voor de andere een top dag. Zo moest Leon, na weken, misschien wel maanden van voorbereiding, wegens ziekte verstek laten gaan, (balen Leon, hoop dat je snel hersteld). Maar hadden Arno (binnen de drie uur), Menno (binnen de vier uur), Juan (binnen de twee uur) en Paul (finishen) een top dag door in meer of mindere maten hun doelstellingen te bereiken. Hoe dat binnen de familie Heijsteeg uit kwam weet ik eerlijk gezegd niet, maar ook zij zullen niet ontevreden, over in ieder geval het weer geweest zijn.

Verder is "leuk om te weten"  Dat UWTC samen met AKU komende zondag  een laagdrempelige Run-Bike-Run organiseert, (zie onderstaand bericht). Heb je iemand in je omgeving die je wilt laten ruiken aan "onze sport" of wil je het zelf nog eens proberen? Dit is je kans !!!

groet
Jeroen

Sponsors