Triathlon Blog 17 september 2023

Jeroens blog: leuk om te weten

 

Hallo clubgenoten,

De afgelopen week werd er weer volop gesport en meegedaan aan wedstrijden.
Waar zal ik eens beginnen?

  • In één van mijn vorige berichten meldde ik dat Laura Staal zou meedoen aan het NK openwater zwemmen over 3 km. En dat heeft zij ook erg verdienstelijk gedaan. Bij deze wedstrijden wordt er gestreden in leeftijdsgroepen van 10 jaar. En het scheelt natuurlijk behoorlijk of je bijvoorbeeld net 50 bent of 59 :-) Hoewel Laura haar leeftijd dit jaar ongunstig valt in haar age group behaalde zij een prachtige 3e plaats.
  • Zoals de meeste wel zullen weten, wordt op de tweede woensdag van iedere maand de AVA de Waterdrinker baanloop gehouden. Deze 5 km baanloop is een mooie gelegenheid te testen hoe het met de snelheid gesteld is. Afgelopen woensdag bonden vader en zoon Leon en Benjamin Spooren de strijd met elkaar aan. Benjamin liet pa zijn hielen zien en liep de 5 km voor het eerst binnen de 22 minuten. Op naar de 20 minuten zou ik zeggen.
    Toch moet het Leon goed doen dat de maker van deze foto er voor de zekerheid bij heeft gezet dat Benjamin links op de foto staat :-)
  • En dan zaterdag de DTS Bosbaan triathlon met een forse paarse (soms zwarte) delegatie. In de dagen voor de triathlon werd duidelijk dat de hoeveelheid blauwalg er voor zorgde dat het niet verantwoord zou zijn te zwemmen in het water van de Bosbaan. De wedstrijd werd daarom gewijzigd van een sprint triathlon naar een run-bike-run over 3 - 20 -5 km. Voor de één een grote teleurstelling en voor de ander een zege, maar daarover later meer. Door blessures en het schrappen van het zwemmen was Aiton Veldt het enige jeugdlid aan de start. Jammer, maar des te groter de bewondering voor het doorzettingsvermogen van deze dappere strijder. Ook dapper was de deelname door Kim de Bruin als enige vrouwelijke Ocenaus deelneemster. Kim had zich namelijk erg verheugd op het zwemmen, maar zette toch door.  
    Verder stonden Paul van Duijnhoven en Eduardo Santos aan de start. Ik heb beide mannen niet gesproken, maar ik kan mij zo voorstellen dat zij het niet zo heel erg vonden dat ze moesten lopen in plaats van zwemmen. Voor de senior van de Oceanus deelnemers Henk van Laar haalde het allemaal niet zo heel veel uit. Hoewel de langere afstanden tegenwoordig ook geen probleem voor Henk zijn, flitste hij van de 60+ mannen als eerste over de finish. De jongere 50+er Frans van Heteren moet het juist weer wat meer van het zwemmen hebben, zeker in zijn strijd met clubgenoot Arno Stolk. Op de donderdag avond looptrainingen werd al duidelijk dat Arno minimaal net zo hard kan lopen als Frans. Frans hoopte met het zwemmen voldoende voorsprong op te kunnen houden om Arno met het lopen van het lijf te houden. Maar nu het zwemmen werd omgezet naar lopen, waren de rollen omgedraaid. Frans moest Arno voorlaten, maar kon zich wel troosten met een eerste plaats bij de H50. Arno won de Oceanus battle dus en werd 10e overall en tweede bij de H40.

    Grappig detail; Arno en Frans allebei hun likker duim ophoog !!!
  • Ook zaterdag reisde Menno Wiersma naar Ameland om mee te doen aan Xterra. Deze wedstrijd bestaat uit 1,5 km zwemmen in de Waddenzee, 30 km Mountainbiken door de duinen en over het strand en tot slot 10 km hardlopen ook door de duinen en deels over het strand. Menno kwam brak over de finish, maar vond het leuk om er bij te zijn.
  • En last but not least deed zondag Carla van Rooijen in Enschede mee aan de Rutbeek triathlon. Aan deze, naar eigen zeggen leuke race deed Carla niet alleen mee, maar werd tweede bij de dames en is daar erg blij mee. Foto's kon ik (nog) niet vinden.
  • En de rest trainde of liep de van Dam tot Dam loop (in ieder geval John Heysteeg en Chrisjan Hoffmans)

 

groet
Jeroen

Sponsors