Triathlon Blog 18 juni 2023

Jeroens blog: leuk om te weten

 

Hallo clubgenoten,

Zover als ik heb kunnen nagaan waren er zaterdag geen clubgenoten actief tijdens wedstrijden.
Daar was het natuurlijk ook wel een beetje warm voor.

Maar zondag zag ik meer beweging.

  • Maikel van Hilten deed mee aan de kwart triathlon van Delft. Met onder andere een fiets gemiddelde van bijna 35 kmh werd Maikel keurig 26e van de van de ruim 300 deelnemers op het toch wat bochtige parcours.
  • Vorige week reisden Menno Wiersma en Guido van Walraven naar België voor een wedstrijd, dit weekeinde ging de reis naar Luxemburg voor de Ironman 70.3 van Luxemburg.

    Het water was precies koud genoeg om met een wetsuit te kunnen zwemmen, fietsen ging goed ondanks de 30 graden, het lopen was zwaar, maar beide zijn gefinisht en ook nog ruim onder de streef tijd !!! Dat reist een stuk prettiger naar huis natuurlijk.
  • En dan last but not least voltooide Menno Koolhaas zijn derde halve triathlon in drie weken. Ging hij er in Nieuwkoop en Gerardsberg met de winst van door, bij de Chalange van Gdanst in Polen moest hij genoegen nemen met een vierde plaats. Als één van de eerste kwam Menno uit het water, moest samen en een stel andere tijdens het fietsen een Pool laten gaan. De achtervolgers konden de achterstand wel verkleinen met lopen, maar kregen de Pool niet meer te pakken. Uiteindelijk werd Menno dus vierde op iets meer dan 100 seconden achter de winnaar en was dus ongeveer 1 seconde per kilometer langzamer. Dat is toch niets.....


Tot slot een bericht van één van onze zwemtrainers:
¨Extra Poeloversteek training voor (met name) de een en twee kilometer zwemmers¨! De Poeloversteek komt nu toch echt dichterbij, en omdat het niet alleen gaat om de 3 en 6 km zwemmers, hebben we een extra Buitenwater training in de planning! Wil je nog wat extra tips en techniek ontvangen, kom dan op zondagochtend 9 juli naar het Surfstrand voor een uurtje poedelen! We starten om 11.00 uur. Eerste half uur een techniektraining tussen de skippyballen, met aansluitend een kilometer duurtempo in twee of drietallen! Natuurlijk zijn de andere (snellere) zwemmers ook welkom, zij dienen zich alleen een beetje aan te passen aan het tempo! Dus kan je nog een laatste gezelligenuttige training gebruiken, dan zie ik je op zondag 9 juli om 11.00 uur! Gezellig en natuurlijk kosteloos haha!!! Vergeet natuurlijk niet je zwemboei en je (gele) badmuts!

Sportieve groet!
Frans van Heteren

Groet
Jeroen

Sponsors