Triathlon Blog 22 oktober 2023

Jeroens blog: leuk om te weten

 

Hallo clubgenoten,

De herfst heeft nu echt zijn intreden gedaan dat komt mooi uit want het triathlon seizoen is voorbij.
Ten minste, in  Nederland, in Zuid Europa is het net even langer lekker weer en worden nog een paar wedstrijdjes georganiseerd. Ik schrijf expres dat ze worden georganiseerd, een enkele keer gooit ook in deze streken het weer roet in het eten en wordt het evenement afgeblazen.. Zo reisde Menno Koolhaas te vergeefs naar Italië om daar jacht te maken op Challange world bonus punten, waarmee aan het einde van het seizoen leuke geld prijzen opgestreken kunnen worden. Het weer was echter zo slecht dat de race geen doorgang kon vinden, dus ook geen punten.

  • Meer geluk had Henk van Laar in Cascais Portugal. Daar deed Henk mee aan een Ironman 70.3 (halve triathlon). Henk hoopte zich te kunnen  kwalificeren voor het WK Ironman 70.3 volgend jaar in Nieuw Zeeland. Maar om daar zeker van te zijn moet je wel eerste worden in je leeftijdscategorie. Zoals altijd stond Henk goed getraind aan de start. en kwam als 7e na het zwemmen uit het water op dik 5 minuten van nummer één, maar die zit op zwemmen. De rest voor hem op "schootafstand".Door super snel te wisselen sprong Henk als tweede op de fiets, en lag binnen 25 km fietsen eerste. Een Franse mijnheer startte echter 7 minuten na Henk met fietsen, bleek goede fietsbenen te hebben en knabbelde kilometer na kilometer wat van zijn achterstand af. Na het fietsen had Henk een voorsprong van welgeteld 6 seconde !!!. Vraag is dan, kan deze mijnheer ook een beetje hardlopen? Die vraag werd snel beantwoord, tijdens de wissel verspeelde onze Franse vriend al twee minuten, en hardlopen deed hij een stuk minder goed dan snelle Henkie. Uiteindelijk liep Henk de halve marathon in een knappe tijd van 1.38.00 en finishte met een dikke 12 minuten voorsprong als eerste. Dus missie volbracht; en op naar NIeuw Zeeland !!

Dan nog heel wat anders::
De inschrijving voor de Oceanus 100 x 100 is geopend. Dit zwemspektakel wordt gehouden op  30 december. Meer informatie vind je op de Oceanus website waar je je ook kunt inschrijven tot 10 december. Er is maar beperkt ruimte in de banen en vol -= vol. dus wacht niet te lang.

groet
Jeroen

Sponsors