Triathlon Blog 25 september 2023

Jeroens blog: leuk om te weten

 

Hallo clubgenoten,

Wat hebben wij als club deze week meegemaakt?

  • Woensdag de surprise party voor de Almere winnaar Menno Koolhaas georganiseerd door Frans. Met de nodige smoesjes werd Menno naar het IJspaleis van de firma Koolhaas gelokt, waar een ferme delegatie van het Oceanus Triathlon Team en wat andere genodigden hem een geweldige verrassing bezorgde. Afgaande op de enthousiaste reacties, een geslaagde actie.
    Een cluppie om trots op te zijn !!! Onder het genot van een (banketbakkers) hapje en een drankje werd Menno het hemd van het lijf gevraagd en haalde Frans nog wat verhalen op hoe het komt dat Menno zo goed is als hij nu is.
  • En dan de sportieve prestaties van het weekeinde. Carla van Rooijen vond zaterdag een wedstrijd in Zwolle. De wedstrijd was eigenlijk vol, maar Carla mocht deel nemen op voorwaarde dat zij zich inzette als vrijwilligster bij een eerdere start serie. Zo stond zij aan de start tussen zo'n 70 andere dames in een aparte dames serie. Maar dat is wel aan deze veterane besteed. Met vooral een sterk loop onderdeel wist Carla als tweede overall en als eerste D 40 te finishen.  
  • En op zondag stond de triathlon van Alphen aan de Rijn op de kalender. Vreemd genoeg "leeft" deze wedstrijd niet zo binnen onze vereniging, terwijl hij toch redelijk in de buurt is. Pas op het laatste moment wisten Dawid Stabryla en Frans van Heteren via de wachtlijst een startplaats te bemachtigen. Frans was tevreden over zijn zwemmen en lopen, alleen het fietsen was "onder de maat" vond hij zelf. Wel 6e overall en eerste bij de H40 !!! Ook Dawid zal tevreden geweest zijn, volgens mij zijn eerste finish bij een kwart triathlon en plannen zat! Van hem gaan wij zeker nog veel meer horen (en lezen in dit geval). Mede door het lekkere weer, maar zeker ook door de strakke organisatie een gezellige triathlon en een aanrader voor volgend jaar.
  • Ook in dit weekeinde deed Marjolijn Paauwe voor het eerst mee aan een skate marathon. In Berlijn wordt de dag voor de hardloop marathon bijna hetzelfde parcours afgezet voor een inline skate marathon. Marjolijn vond het een heel gaaf evenement met 5000 deelnemers en een finish onder de Brandenburger Tor.

    Veel en enthousiast publiek langs de kant. In het begin was het vooral vallende skaters en andere bewegende obstakels ontwijken maar daarna was het hard door rijden. Het streven was onder de 2 uur en het is 1.42.42 geworden !!! Een leuk weetje voor de fanatieke hardlopers, als je de skate marathon doet in het ene jaar dan kan je het jaar daarna gegarandeerd de hardloop marathon mee doen ('Skate to Run') en zo omzeil je de loterij.

 

groet
Jeroen

Sponsors