Triathlon Blog 27 augustus 2023

Jeroens blog: leuk om te weten

 

Hallo clubgenoten,

Lekker weekeinde gehad?

Met het wisselende weer moest je wel een beetje geluk hebben, om het buiten naar je zin te hebben dit weekeinde....

  • Persoonlijk had ik een prima weekeinde. Ik deed zaterdag mee aan de kwart triathlon van Anna Paulowna en trof een leuk kleinschalige kwart triathlon, met opvallend enthousiast publiek en niet al te veel regen. Het ging erg lekker en uiteindelijk mocht ik zelfs blijven voor de prijs uitreiking. "Elk voordeel, heeft zijn nadeel" ;  2e in mijn leeftijdscategorie.
  • En zondag waren de echt sterke mannen van ons cluppie aan de beurt. Aan het Wereld Kampioenschap Ironman 70.3 in het Finse Lahti mochten Menno Koolhaas bij de pro's  en Henk van Laar in zijn age group meedoen. Ik schreef expres "mochten" want voor een dergelijk kampioenschap moet je je kwalificeren, en dat deden deze gasten ergens in Europa bij een andere Ironman 70.3. Menno  zat lekker mee in de kopgroep bij het zwemmen, moest wat plaatsen laten met het fietsen, maar vocht zich lopend terug naar een keurige 10e plek. Van de wereld he?  !!!! Henk kwam als 25e uit het water, fietste zich naar de 14e plaats en liep zelfs naar de 9e plaats in zijn leeftijd categorie. Hiermee was Henk de enige Nederlander met een top 10 plaats in een age group... 
  • Laura Staal, bleek ander maal in een top conditie te zijn. Reisde naar België voor een 1 km vrije slag wedstrijd. Kwam, zag en overwon, zelfs in een parcours records; reiskosten weer terug verdiend :-)
  • Anderen trainden, soms in een groepje (verstandig bij het zwemmen), maar meestal individueel. Als je dan in de buurt, bv. in het Amsterdamse bos loopt, kom je wel eens een clubgenoot tegen. Ik wil er geen gewoonte van maken, maar deze clubgenoten vonden het wel heel leuk dat zij elkaar tegen kwamen..... ??

Tot slot wil ik jullie wijzen op de Ronde Venen (duo) marathon, tot 30 augustus is daar prijsgunstig voor in te schrijven. Bij mijn weten schreven daar reeds vier dames en één heren duo team namens onze club voor in. Maar "hoe meer zielen, hoe meer vreugd" natuurlijk. Voor meer info zie: https://derondevenenmarathon.nl

groet
Jeroen

Sponsors