Triathlon Blog 5 september 2023

Jeroens blog: leuk om te weten

 

Hallo clubgenoten,

Lekker, nog steeds een soort van zomer!!

Dit weekeinde streden de Oceanus dames en heren keurig gescheiden.

  • Als eerste was het derde divisie team actief tijdens de sprint triathlon in Apeldoorn. Voor deze wedstrijd stonden Arno Stolk, Guido van Walraven, Menno WiersmaMarco van der Lippe opgesteld. De mannen streden voor wat zij waard waren en lieten maar liefst twee teams achter zich.

    Dit was de laatste team wedstrijd van dit seizoen. Al met al lekker mee gedaan, en hoewel maar tijdens één wedstrijd de laatste plaats werd gehaald, toch als laatste in de competitie geëindigd.  De geruchten gaan dat de hele competitie opzet op de schop gaat, zodat het niet zeker is in welke divisie er volgend jaar kan worden deelgenomen.
    Arno reisde niet alleen naar Apeldoorn, zijn zoon Bram Stolk deed mee aan de jeugd wedstrijd. Deed niet alleen mee, hij presteerde heel goed en behaalde zelfs een derde plaats. Misschien wordt hij wel net zo goed als zijn vader !!

  • Frans van Heteren en Maikel van Hilten maten zondag hun krachten met andere triathleten tijdens de klassieke kwart triathlon in Weesp.Vooral langs het looppaarcours is het in Weesp altijd erg gezellig, zeker als het zoals bij deze editie lekker weer is.
    Frans ging redelijk met het zwemmen en fietsen, maar het lopen ging lekker, zelfs zo lekker dat hij eerste werd bij de H50. Maikel had ook een goede dag, en was deze jaargang zelfs bijna een kwartier sneller dan vorig jaar!.
  • Ook zondag waagden Carla van Rooijen en Mariska Visser zich aan de halve marathon van Nieuwkoop. Deze 21 km gaat door wat genoemd wordt "het groene hart". En het is zeker dit jaar met de relatief natte juli maand, echt groen rond de Nieuwkoopse plassen. Beide spraken over een prachtige route, waaruit blijkt dat zij zich de tijd gunde daar van te genieten. Extra knap dus dat Mariska de hoogste trede van het podium bereikte en Carla er net naast.
    En net als Arno bereidt Mariska haar opvolging voor. Dochter Maud deed mee aan de 600 m kinderloop en ging ook heel blij met een medaille naar huis. 
  • Vaste "klant" de laatste weken in mijn berichten; Laura Staal deed de afgelopen week mee aan maar liefst 3 zwemtochten en wedstrijden en zwom in totaal niet minder dan 11,5 km !! Volgende week vrijdag de laatste, en wellicht de belangrijkste: Het NK open water zwemmen over 3 KM.


Dan iets anders, maar minstens net zo belangrijk, 


Net als vorig jaar doen wij weer mee met Rabo Clubsupport. Jouw stem is letterlijk geld waard. Met jouw stem kunnen wij de club ondersteunen en evenementen blijven organiseren. Vorig jaar hebben de stemmen op onze club ons een mooie bijdrage opgeleverd. Stemmen kan tussen 4 en 26 september online op https://www.rabobank.nlledenclubsupport of gebruik de Rabo App (bij instellingen naar service en lidmaatschappen). Je vindt ons door te zoeken naar “Oceanus triathlon team”. Mogen wij op jouw steun rekenen? Onze dank is groot! Mogelijk kun je via deze link ook stemmen Club Detail (rabobank.nl). Let op, je vindt onze club zeker als je lid bent van de Rabobank en woont in de regio van Rabobank Amstel en Vecht! Familie leden en vrienden woonachtig in de regio Amstel en Vecht kunnen ook op ons stemmen! Als je een rekening hebt bij de Rabobank die onder regio Aalsmeer valt kan je waarschijnlijk niet op ons stemmen, maar proberen kan altijd en anders kan er gestemd worden op andere clubs uit de regio.

groet
Jeroen

Tot woensdag bij de clubkampioenschappen zwemmen, zie vorig bericht  :-)

Sponsors