NK 2018

Nederlands Kampioenschap Vinzwemmen 2018

9 en 10 juni 2018

Pieter van den Hoogenband zwemstadion, Eindhoven

Oceanus Aalsmeer, team vinzwemmen

Vrijdag 8 juni vertrok het hele Oceanus team richting Eindhoven. De avondmaaltijd, gesponsord door slagerij Kruyswijk uit Aalsmeer, werd heel goed ontvangen. We hebben gesmuld van alle lekkernijen die meegegeven waren. Hartelijk dank daarvoor! Na deze maaltijd vroeg naar bed want morgen moet er gezwommen worden!

En dat werd er, waar van te voren voorzichtig gerekend was op zo’n 6 medailles zwommen onze 6 zwemmers er de eerste dag al 9 bij elkaar! Voor Ashley en Noa was het een zwaar NK. Zij zijn net een categorie opgeschoven en nu weer de jongste in hun klasse. Ashley van der Wal uit Aalsmeer zwom 3 afstanden en helaas allemaal net naast het podium! Wel prima tijden en een verbetering van haar eigen record op de 50 m Vinnen!

Noa Middelkoop uit Aalsmeer zwom ook 3 afstanden en wist al haar tijden heel goed te verbeteren, waarvan de 200 m. bifin zelfs met ruim 5 seconden.

Ook Linn en Yvanka zijn dit jaar een categorie omhoog gegaan en zwemmen voor het eerst in de A categorie. Deze categorie bestaat uit dames van 18 t/m 35 jaar.

De concurrentie is groot in deze groep wat het ook weer heel spannend maakt. Linn Arendse uit Aalsmeer hield zicht heel knap staande. Ondanks een voorseizoen met veel blessures greep ze het zilver op de 50 m afstand duiken, het goud op de 200 m bifin, en nogmaals zilver op de 100 m bifin.

Yvanka Ashby uit Mijdrecht is onze lange afstand zwemmer en greep heel knap het zilver op de 800 meter. Een spannende race, waar ze zich niet van de wijs liet brengen door de super snelle Franse dames! Op de 400 m Vinnen en de 100 m bifin werd ze knap 5e en 4e!

De mannen van ons team, Liam en Michel hadden ook een prima toernooi. Ze draaien al een paar jaar mee in de A en wisten wat ze moesten doen.

Liam Glebbeek uit Aalsmeer had hoge verwachtingen van zijn nieuwe super snelle zwempak en dat maakte hij meer dan waar! Met een prachtige zilveren plak op de 50 m Vinnen, en twee gouden op de 200 m bifin en de 100 m perslucht, was hij zeer tevreden.

Michel van Langeraad begon zijn toernooi met materiaalpech maar herstelde prima. 4e op de 50 m vinnen, en 2 keer zilver op de 200 m bifin en de 100 m perslucht. Hiermee maakte hij de rij van 9 medailles compleet!

Na een heerlijk diner en dito nachtrust op naar dag 2!

Zondag 9 juni stonden de meesten weer uitgerust aan de start. Helaas was Linn ’s nachts ziek geworden. Ze heeft op de 100 m vinnen nog wel zilver binnen kunnen halen, hierna bleek dat ze echt alles gegeven had en moest ze zich helaas voor de overige afstanden afmelden. Balen Linn, maar trots dat je de 100 meter nog gedaan hebt!

Met vijf zwemmers door!

Ashley en Noa maakten het heel spannend, en behaalde knappe 4e, 5e en 6e plekken! Jullie mogen trots zijn op jullie tijden meiden!

Yvanka ging vol voor de 1500 meter Vinnen en winst die anderhalve kilometer met een scherpe tijd te finishen. Een prachtige bronzen plak!

Liam en Michel gingen door waar ze gister gebleven waren. Liam pakte nog 2 bronzen plakken. Dat pak helpt echt Liam!

En Michel mocht nog een zilveren plak op de 50 bifin meenemen.

Dit maakt het totaal 14 medailles!

Een ongelooflijk knappe prestatie van onze 6 zwemmers. De coaches Brenda Starrenveld en Karin van Oostveen zijn trots op jullie! En natuurlijk ook op onze klokkers Cassey Glebbeek en Owen Ashby die dit toernooi toch maar weer mede mogelijk maakten! En laten we ook onze lady speaker Laura van Reemst niet vergeten. Laura praat alles luid en duidelijk aan elkaar, en zorgt dat iedereen weet wat hij moet doen!

Zowel de dames als de heren teams sloten het kampioenschap af met de 4 x 100 meter estafette, waar onze twee heren samen met Diego en Wouter een mooie tweede plaats behaalden. We hebben genoten van jullie, op naar volgend jaar!

 

Sponsors