Extra uitleg maandag avond training

Beste ouders,

Tijdens de maandag training is er een nieuwe training toegevoegd aan het trainingsaanbod en dat is de ‘skills training’.

Voor de zomerstop zijn de atleten op het veld bij de Waterlelie al begonnen met het kennismaken met deze nieuwe manier van trainen. Het gaat er bij deze trainingen om dat de atleten op een andere manier bewegen dan dat zij normaal doen tijdens de zwemtraining. Met als uiteindelijke doel om van de atleten betere zwemmers te maken. Daarnaast zorgen we doormiddel van deze training dat we het lichaam van de atleten op een andere manier belasten, waardoor we de kans op eventuele overbelasting of een andere blessure kunnen verkleinen.

Tijdens de trainingen voor de zomerstop zijn we vooral bezig geweest met allerlei basisvormen van bewegen. Daarbij hebben we gebruik gemaakt van verschillende spelvormen of oefeningen met bijv. een tennisbal. De trainingen waren vooral bedoeld om de atleten kennis te laten maken met de ‘skills training’ en zorgen dat de atleten blijven bewegen omdat er niet gezwommen kon worden.

Vanuit de basis die we hebben gelegd voor de zomer, gaan we vanaf dit seizoen tijdens de ‘skills training’ specifieker trainen voor het zwemmen. Dit betekend dat de atleten nog steeds oefeningen zullen gaan doen die zij normaal met zwemmen niet doen en we zullen oefeningen gaan doen die specifiek voor het zwemmen bedoeld zijn. Denk hierbij aan specifieke krachtoefeningen en oefeningen voor de lenigheid en het uithoudingsvermogen van de atleten.

Voor de atleten t/m 11 is deze training in de gymzaal van 18:00u tot 18:45u. Er is hiervoor gekozen, omdat deze groep groot is en we in de gymzaal meer ruimte hebben om optimaal de oefeningen uit te kunnen voeren. De nadruk ligt hier vooral op het breder opleiden van de atleten in combinatie met specifieke oefeningen en vooral veel plezier.

Voor de atleten 12 t/m 18 jaar (18+ mag hier ook bij aansluiten) is de training bij het 6-banenbad van 18:45u tot 19:30u. We zullen in het water en op de kant aan de slag gaan met verschillende oefeningen die al meer specifiek op het zwemmen zijn gericht.

Door het op een andere manier trainen van de skills die komen kijken bij het zwemmen, maken we de atleten beter, zorgen we dat de kans op overbelasting en blessures vermindert en zorgen we ervoor dat de atleten uitgedaagd blijven tijdens de training.

 Benodigdheden:

- Bidon
- Korte sportbroek

Voor vragen m.b.t. de skills training kunt u terecht bij Davy Heijsteeg (davyheijsteeg@hotmail.com)

En bij overige vragen kunt u terecht bij Sandie en Vincent

Met sportieve groet,

Vincent, Sandie & Davy

Sponsors