Visie

Oceanus Wedstrijdzwemmen heeft haar visie op zwemtrainingen verder ontwikkeld. Onder begeleiding van de coordinatoren wordt samen met de trainers de visie in de praktijk gebracht. Het doel is om de juiste training voor de juiste leeftijdsgroep te geven om met veel plezier mooie resultaten te behalen.

Oceanus Wedstrijdzwemmen onderscheidt zich van andere zwemverenigingen door veel aandacht te geven aan de combinatie van techniek en fysiologie (conditie) en dit te combineren met het Meerjaren Opleidingsplan Zwemmen (MOZ) van de KNZB.

In het overzicht hieronder een toelichting op de belangrijke basiselementen techniek en fysiologie zoals deze door Oceanus Wedstrijdzwemmen worden toegepast en wat je hiervan terugziet in de trainingen.

Het beleidsplan wedstrijdzwemmen Oceanus vormt de -flexibele - leidraad voor de afdeling wedstrijdzwemmen binnen onze verenigingen.

Fysiologie

Wat betreft fysiologie werken we bij Oceanus op basis van het boek “science of winning” geschreven door Jan Olbrecht.

Jan is de fysioloog die Jacco Verhaeren heeft ondersteund op weg naar zijn successen voor de Nederlandse zwemsport. Hierbij wordt intensiteit (hoe hard je traint) en de hoeveelheid afgestemd in een logisch programma. Daarnaast wordt er rekening gehouden met de fysieke ontwikkeling van een zwemmer en worden de richtlijnen toegepast van het Meerjaren Opleidingsplan Zwemmen (MOZ) van de KNZB.

Techniek

Voor techniek wordt een variatie aan precisie oefeningen gebruikt. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan goede stabilisatie en mobiliteit van romp en schouders.

Speciale aandacht krijgt de techniek rondom starts en keerpunten waarbij de strekbeweging van essentieel belang is.

Ter ondersteuning van de genoemde techniekonderdelen wordt samengewerkt met Martin Kroon voor de wekelijkse landtraining.

Sponsors