Openwater zwemtraining start op 15 mei

Vanaf woensdag 15 mei gaat de openwater zwemtraining olv de triathlontrainers weer starten. Elk Oceanuslid van 16 jaar en ouder kan meedoen indien in het bezit van een zwemboei en een felgekleurde badmuts. De badmuts is bij de trainer Frans van Heteren te koop. De drie kleuren geven het snelheidsniveau van de drie groepen weer. Een wetsuit is aan te bevelen als het water in de westeinderplas nog onder de 18 graden is.

Deze training is ideaal om je voor te bereiden op één van de "Poeloversteek" afstanden georganiseerd op woensdag 26 juni. Wanneer je je nog niet ingeschreven hebt kan dat tot 16 juni op www.inschrijven.nl.  Inschrijvingen na 16 juni voor de verschillende afstanden is niet mogelijk. Dat is ook van belang voor de 500 mtr voor Oceanus jeugd met ouders. 

We verzamelen op de parkeerplaats van het surfstrand om 18.15 uur. De training is van 18.30 tot 19.30 uur en start vanaf het surfstrand. Alle facetten van het openwater zwemmen komen dit seizoen weer aan bod! Duurtempo, snelheid, boei ronden, navigeren, adembeperking, noem maar op! Indien de kwaliteit van het water in en buiten de baai van het surfstrand onvoldoende is, na meeting van het waterschap, zal er uitgeweken worden naar de Toolenburg recreatieplas. Dit wordt aangegeven op de Oceanus website.  

Kom en geniet van het openwater zwemmen! 

Sponsors