500 meter prestatietocht voor Oceanusjeugd en ouders

De 500 meter prestatie tocht, die tijdens de Poeloversteek wordt georganiseerd, is specifiek voor Oceanus jeugd. Het liefst gezellig samen met ouders, zoals dat vorig jaar een succes was. Toen was de startserie niet geheel vol, maar we hopen dat andere kinderen en ouders enthousiast zijn geworden.  In een waterrijk gebied als Aalsmeer, dat voor 1/3 uit water bestaat, is het goed te weten dat de jeugd niet alleen zwemvaardig is in een zwembad, maar ook in open en donker water. 

Inschrijven gaat via de website www.inschrijven.nl en dan op datum zoeken naar 26 juni en op 'Oceanus Poeloversteek' klikken. Omdat de 500 meter alleen voor Oceanusleden is moeten jullie een code gebruiken om in te schrijven. Die code zet je op de plek waar 'een kortingscode' gevraagd wordt.  De code is 'Oceanusjeugd'.  Alleen het jeugdlid schrijft zich in, niet de begeleidende (groot) ouders. 

Het zwemmen is verplicht met een fel gekleurde zwemboei en fel oranje badmuts . Die zwemboeien zijn bijvoorbeeld aan te schaffen bij Decathlon. De badmuts krijg je van de organisatie te leen. Voor de Oceanusjeugd heeft de organisatie ook boeien om te lenen. Als je een boei wil lenen stuur een mail naar triathlon@oceanusaalsmeer.nl met deze vraag.  Dan kom je op een lijst en kan je een boei van de club gebruiken.

Aanmelden op 26 juni is vanaf 18.10 uur op het surfstrand in het clubhuis van de windsurfclub. De jeugd ontvangt dan een timing chip voor om de enkels en een oranje badmuts. De start is om 19.00 uur.  De jeugd betaalt 5 euro en de (groot) ouder(s) zwemmen gratis mee. De ouders kunnen zelfs na deze 500mtr nog deelnemen aan de 1 of 2 km die om 19.20 van start gaat. Dan dienen de ouders wel in te schrijven via www.inschrijven.nl. 

Sponsors