Aalsmeer Actief Scholieren Zwemloop Challenge 4 juli 2024

Oceanus organiseert de Aalsmeer-Actief Scholieren Zwemloop Challenge

De triathlon afdeling van Oceanus organiseert op 4 juli de Aalsmeer-Actief Scholieren Zwemloop voor alle scholieren van Aalsmeer en de omliggende gemeenten.  Deze zwemloop challenge bestaat uit een zwemafstand direct gevolgd door een wissel van zwemmen naar lopen en een loopafstand. De zwemloop is jaarlijks een onderdeel van de Olympic Moves finales voor voortgezet onderwijs scholieren. Dit jaar zijn de finales in Arnhem op 7 juni en voor de meeste sporten op het nationaal sportcentrum Papendal 

De Aalsmeer-Actief Scholieren Zwemloop wordt op donderdag 4 juli, tussen 18.00 uur en 20.00 uur georganiseerd in en om het buitenbad van zwembad de Waterlelie, waarbij aansluitend aan het zwemmen wordt gelopen in het prachtige nieuw aangelegde deel van het Hornmeerpark. Er zijn drie leeftijdscategorieën en evenzoveel afstanden: scholieren van 6 tot en met 9 jaar zwemmen 100 meter gevolgd door 1 km hardlopen, scholieren van 10 tot en met 12 jaar zwemmen 200 meter gevolgd door 2 km hardlopen en de afstanden voor scholieren van 13 tot en met 16 jaar zijn 300 meter zwemmen en 3 km hardlopen. De aanmelding en het ophalen van de badmuts en startnummer is vanaf 17.30 uur bij het buitenbad. Daarna zal er uitleg gegeven worden aan alle deelnemers waarna er in drie leeftijdsgroepen gestart zal worden tussen 18.30 en 19.00 uur. Inschrijven kan via de QR code op de flyer die de leden van Oceanus hebben gehad of via deze link: https://forms.gle/Tuz9vrCEnxvd3TkN8  Heb je geen flyer gehad, dan kan je deze bij de receptie van het zwembad meenemen. Er zijn geen kosten verbonden aan de inschrijving. 

Deze zwemloop is een challenge voor de deelnemende jeugd, maar de trainers van Oceanus benadrukken vooral de funfactor en het laagdrempelige niveau. Welke kinderen vinden zwemmen en rennen nu niet leuk? Iedere finisher zal een herinnering ontvangen en voor de snelste scholieren en voor de best scorende scholen is er een extra prijs. Voor de twee best scorende scholen zal ESA wederom 1,5 uur buitenbad gebruik voor de school beschikbaar stellen.

Als voorbereiding geven de Oceanus triathlon trainers twee clinics om alvast een keer te kunnen oefenen. Middels het inschrijfformulier kan je je ook hiervoor aanmelden, deze clinics zijn op dinsdag 25 juni (6-12 jaar) en dinsdag 18 juni (13-16 jaar). Beide dagen van 18.00 tot 19.30 uur in het buitenbad. Dan wordt de techniek van zwemmen en keren geoefend, worden tips gegeven hoe je snel kan wisselen tussen het zwemmen, wordt uitleg gegeven waar en hoe gezwommen, gewisseld en gelopen wordt er een looptraining gegeven op het wedstrijdparkoers. 

De Aalsmeer Actief Scholieren Zwemloop is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het  schoolsportfonds van de gemeente Aalsmeer, ondersteuning van SportService Aalsmeer, Oceanus Triathlon Team en de stichting Vrienden van Oceanus. 

Sponsors