inschrijven voor jubileum editie van de Poeloversteek

De 10e editie van de Oceanus Poeloversteek met verschillende zwemafstanden is op 26 juni 2024

De legendarische zes kilometer lange zwemtocht van Leimuiden naar Aalsmeer gaat dit jaar voor de 10e keer plaatsvinden op woensdagavond 26 juni 2024. De start is om 19.00 uur bij jachthaven "Kempers Watersport" in Leimuiden en de groep zwemt langs de uitgelegde boeien - langs de recreatie eilanden tussen de grote en kleine poel - richting de watertoren en de finish op het surfstrand.

Ook is er weer een halve afstand, de 3 km. Deze deelnemers worden met een boot van de organisatie vanaf het surfstrand naar het 3 kilometer startpunt gebracht om vanaf daar hun tocht te starten en richting het surfstrand terug te zwemmen.

De deelnemers die nog niet toe zijn aan de langere afstanden kunnen deelnemen aan de 0,5 km, de 1 km en de 2 km. Deze prestatietochten worden vanaf het surfstrand in Aalsmeer georganiseerd voor jong en oudere zwemmers. Het volbrengen van de afstand is het belangrijkste doel en voor de zwemmers die dat op tijd willen doen kan dat middels automatische tijdwaarneming.

Starttijden, Afstanden, Inschrijfkosten.

19.00 uur start 6 km in Leimuiden, 25 euro inschrijfgeld.

19:40 uur start 3 km bij 3 km boei. 20 euro inschrijfgeld.

19:00 uur start 500mtr Oceanusleden-prestatietocht. (driehoek in de baai)

19.20 uur start 1 km (1 ronde) en 2 km (2 ronden) in een “uitgerekte driehoek” parkoers van een km. 13,50 euro inschrijfgeld.

Alle zwemmers zwemmen verplicht met een fel oranje of gele ‘veiligheids zwemboei’ en een fel gekleurde en genummerde badmuts op, zodat de deelnemers voor zowel organisatie als ook de recreatievaart goed te zien zijn. Het is voor de deelnemers aan te raden om met wetsuit te zwemmen als de watertemperatuur nog te koud is voor de anderhalf a tweeënhalf uur dat de zwemmers in het water liggen voor de hele Poeloversteek.

Voor de veiligheid van de zwemmers op de 6 en 3 km, zullen er rechts van de zwemroute boten mee varen en aan de linkerkant van de zwemmers zullen leden van kano vereniging Michiel de Ruyter uit Uithoorn de veiligheid van de deelnemers in de gaten houden.

De deelnemers die in Leimuiden starten zullen vanaf het surfstrand met een touringcar van Doelen coach service naar het startpunt gebracht worden. De deelnemers aan de 3 km worden door boten van “Aalsmeer Rondvaart” naar het 3km punt gebracht.

Vanaf 19.10 uur zullen er op het strand zwemmers finishen van de korte afstanden en afhankelijk van de wind zullen rond 20.20 de eerste zwemmers van de lange afstanden hun voeten op het surfstrand zetten.

De inschrijving gaat vanaf 16 april open nadat Oceanusleden tot die datum de mogelijkheid hebben om voor in te schrijven, gebruikmakend van de code 'Oceanuslid'. Er zijn 125 startplaatsen beschikbaar voor de 6 km, 40 startplekken voor de 3 km, 75 voor de 2 km en 75 voor de 1 km. Dus genoeg plek voor de sportieve inwoners van Aalsmeer, Uithoorn, Leimuiden, Haarlemmermeer en de Ronde Venen om in te schrijven en te gaan trainen voor een sportieve uitdaging.  

Aanmelden kan door middel van het inschrijfformulier in te vullen op de site www.inschrijven.nl en dan klikken op  "Oceanus Poeloversteek" 

Inschrijven voor de 500meter kan alleen voor Oceanusleden. Dan moet er op de plek van de kortingscode 'Oceanusjeugd' getikt worden. De (groot) ouders die mee willen zwemmen hoeven zich niet in te schrijven. 

inschrijven & betalen kan tot 16 juni, maar wacht niet tot het laatste moment in verband met het maximaal aantal deelnemers. In 2023 waren de 6 km en de 3 km binnen een week uitverkocht en was het startveld vol.

De definitieve informatie voor de 6 en 3 km ontvangt iedere deelnemer een week voor het evenement, maar veel staat in juni al op de Oceanus website.  

De organisatie neemt maatregelen om een veilige en sportief evenement te organiseren. Hierbij kan de wedstrijdleider de beslissing nemen om eventueel de tocht aan te passen vanwege bijv. weersomstandigheden. In al die jaren is dat nog niet nodig geweest, dus kom indien je niet deelneemt,  de finish van de poeloversteek beleven op woensdagavond 26 juni op het surfstrand.

Sponsors