Mededeling Triatlon

Beste triatleten

Tijdens de afgelopen persconferentie zijn de maatregelen aangescherpt. Dit heeft consequenties voor de trainingen qua aantal zwemmers en qua routing. Dit om de veiligheid van een ieder zo goed mogelijk te kunnen borgen.

De zwembaden gaan weer terug naar de organisatie van mei/juni en dat betekent zwemmen met 8 personen in een brede baan (ene baan heen en andere baan terug).

Bij de triatlon en mastergroepen zwemmen maximaal 8 zwemmers per dubbele baan. Hierbij starten er 4 aan de ene zijde en 4 aan de andere zijde. De trainingen worden aan twee kanten van het bad opgehangen. De trainer is toezichthouder (op afstand) en komt niet bij de baan de training uitleggen.
In het water telt (net als op de kant) nu ook weer de 1,5 meter afstand-regel.

Voor de triatlon houdt dit het volgende in: aangezien er twee (dubbele) banen beschikbaar zijn op de zaterdagmorgen worden de leden opgesplitst in twee groepen:

Zaterdag groep 1: De twee snelste banen (oorspronkelijke baan 3 en 4) trainen van 8.30 - 9.20 uur.
Zaterdag groep 2: de oorspronkelijke banen 5 en 6 trainen van 9.25 - 10.15 uur.

Eerder of later komen of gaan kan dus niet. Dit omdat de ESA steeds maar 1 groep (leszwemmen of Oceanus of banenzwemmen) in de kleedhokjes kwijt kan met 1,5 meter tussenruimte en binnen het maximum van 30 personen.

Daarnaast hebben wij een aantal snelle zwemmers 1 op 1 verzocht om naar de 7 uurs training van het wedstrijdzwemmen te gaan.

Op dinsdag kunnen er om 17.30 16 personen inschrijven en komen zwemmen voor de 2 brede banen en vanaf 18.00 uur kunnen er 8 zwemmers bij als we het hele bad kunnen gebruiken.

Wij hopen dat deze maatregel van korte duur zal zijn. We mogen als zwemsport blij zijn te kunnen zwemmen en hopen met deze maatregelen te zorgen dat de besmettingen niet erger worden en mogelijk verminderen.

De looptraining zal in groepjes van gelijke snelheid met max 4 personen exclusief de looptrainer zijn.  Frans zal de groepjes indelen. Let op de 1,5 meter tussen elkaar tijdens het lopen.  Looptraining start op het parkeerterrein.

Verplicht blijft het aanmelden voor de training. Dit vanwege eventueel bron- en contact onderzoek. Ook afmelden is verplicht!

Toegang tot het zwembad zal misschien via het hek bij het buitenbad gaan worden om de inkomende stroom leszwemmers en oceanusleden uit elkaar te halen. Dit wordt nog definitief bevestigd. Kom altijd met je zwemkleding aan naar het zwembad. Omkleden zal veelal in de zwemzaal bij de banken gebeuren.

Verder staan de algemene regels op de website bij: "algemeen - nieuws - maatregelen n.a.v. de persconferentie". Lees dit voor je naar de training gaat. Wijzigingen in de regels worden hier genoteerd.

Tot slot: Jan stopt tijdelijk met het geven van trainingen. We moeten toezicht op de kant bij toerbeurt oplossen. Tijdens het trainen van groep 1 staat er iemand op de kant uit groep 2 en vice versa. Frans of Adrie kunnen je dus vragen om een keer toezicht te houden.

Hopende jullie hiermee voldoende te hebben geinformeerd;

Met vriendelijke groet;

Het Bestuur

 

Sponsors