Triathlon Blog 14 januari 2024

Jeroens blog: leuk om te weten


Hallo club genoten

  • Terwijl het hier ook een beetje op een winter leek deze week, reisden vorige week Frans, Ingeborg, Diana, Fred en Henk van L met partner naar het Oostenrijkse langlaufmekka Ramsau voor een weekje sneeuwpret. En zij vielen met de neus in de (sneeuw) boter. Was het vorige week zaterdag en zondag nog een beetje behelpen, maandag sneeuwde het en de rest van de week was het zoals ze dat in Oostenrijk noemen "KAISER WETTER". Deze door Vasa sport georganiseerd zogenaamd "Noords Festival" bestaat uit een paar instructie dagen in de zogenaamde klassieke stijl (twee benen naast elkaar) en skate (schaatsen over de sneeuw) waarna er vanaf woensdag de door de Nederlandse Ski vereniging georganiseerde NK's worden afgewerkt.
  • Op woensdag werd er begonnen met het NK skate over 7,5 km. Hierbij lieten onze clubgenoten direct hun bedoelingen voor deze week zien. Diana Gorter werd eerste in haar leeftijdscategorie en Henk van Laar won zijn eerste NK langlauf medaille. Frans zat lekker in de race, maar met de finish in zicht ging er wat mis. Wat? Dat moet je hem zelf maar vragen :-)
  • Donderdag was het de beurt voor het klassiek NK over 10 km. Ook hier wist Diana beslag te leggen op de eerste prijs in haar leeftijdscategorie. En met Frans ging het deze keer een stuk beter. 3e in zijn categorie.
  • Zaterdag was het de beurt voor de mannen van de lange adem, het NK marathon tijdens de zogenaamde Dachstein Lauf wat tevens het EK was, dus met sterke deelname. Frans en Henk deden hier aan mee en hadden het prima naar hun zin zo te zien.

  • Diehard Frans knoopte er nog een dagje aan vast een deed mee aan de marathon klassieke stijl. Hoe dat afgelopen is weet ik niet op het moment dat ik dit schrijf. Maar een behoorlijke klus zal het zeker geweest zijn.
  • Ook op deze zondag stond in eigen land de klassieker "halve van Egmond" op de agenda. Een halve marathon lopen over het strand en door de duinen rondom Egmond. Daaraan deden Carla van Rooijen met haar maatje Andr en Maikel van Hilten mee. Carla deed het aan de zijde van haar zus wat rustig aan, maar Maikel knalde lekker door,. Iedereen tevreden :-)

groet
Jeroen

Sponsors