Triathlon Blog 19 september 2022

Jeroens blog: leuk om te weten

 

Hallo clubgenoten,

Dit weekeinde eens geen top sport weer en juist nu veel evenementen. Dat was

  • Op zaterdag stond de Bosbaan triathlon op het programma, met maar liefst acht waves over de Olympische en sprint afstand. Zon en regen wisselde elkaar af, de één had geluk en fietste in het zonnetje en de ander trof het minder. Het Oceanus Triathlon Team werd vertegenwoordigd door Arno Stolk, Frans van Heteren en Juan Pinazo op de olympische afstand en Paul van Duijnhoven op de sprint. Frans was als eerste bij de finish, als eerste in zijn leeftijd categorie. Arno kwam daar vlak achter, met een magnifiek loop onderdeel als tweede in zijn leeftijdsgroep en de op de olympische afstand debuterende Juan finishte precies op de helft van zijn leeftijd genoten. Paul presteerde naar behoren, waarbij opviel dat hij het beste scoorde bij zijn wissels :-)

  • Op zondag werd de laatste wedstrijd van het derde divisie team gehouden tijdens de Rutbeek triathlon in Enschede. Daarvoor reisden Menno Wiersma, Guido van Walraven, John Heysteeg en debuterend voor dit team Marco van de Lippe naar het oosten van het land af. Gelukkig was het tijdens de race droog maar wel erg fris. De regen voorafgaande aan de race had met name het deels onverharde loop parcours en de wisselzone omgetoverd in een "baggerbende". Door materiaal pech in combinatie met de kou moest captain Menno de strijd staken tijdens het fietsen.  Het goede nieuws is dat het team deze wedstijd niet laatste is geworden, desondanks moet er voor degradatie worden gevreesd. Maar of dat erg is......:-)
  • Dichter bij huis deden Maikel van Hilten en Frans van Heteren mee aan de klassieker over de olympische afstand in Weesp.


    Deze keer werd Frans tweede in zijn leeftijdsklasse op een paar tellen van de nummer één. Maikel racete naar behoren en zoals het hoort :-) (zie foto hieronder) en eindigde in het eerste kwart van het deelnemersveld.

  • Ook bij de van Dam tot Dam loop was OTT aanwezig. Chris Hoffmans liep via de IJtunnel van Amsterdam naar Zaandam en oud lid Jonas de Rese deed hetzelfde. Je moet dit loopevent toch minimaal één keer in je leven gedaan hebben...
  • Tot slot een evenement waar ik nog nooit van had gehoord "Zwemmeland" Zwemmeland is een zwemtocht van Marken over (of moet ik zeggen door?) de Gouwzee naar Monnickendam. Frank Kleijn deed hier aan mee en raadt dit iedereen aan die een leuke uitdaging zoekt.

 

Groet
Jeroen

Sponsors