Triathlon Blog 23 maart 2023

Jeroens blog: leuk om te weten

 

Hallo clubgenoten,

  • Zaterdag werd de derde wedstrijd tellend voor de clubkampioenschappen gehouden; de tijdrit. Rond 12 uur verzamelden zich een leuke mengeling van jeugd leden, senioren en veteranen rond het jury huisje van de wielerbaan in Uithoorn.
    Om de 15 seconden werd er gestart voor een tijdrit over 15 ronden, ruim 16 km. Niet de wind of regen, maar het tellen van de verreden ronden was eigenlijk nog de grootste uitdaging. Al leek het dat het viaductje ook iedere ronde flink hoger te worden :-) De wedstrijdleiding was echter heel coulant en heeft een eventueel te kort gereden ronden gecorrigeerd aan de hand van de gemiddelde snelheid. Henk, Frans en Arno slaagde erin de rondjes met meer dan 40 kmu af te leggen. Henk deed dat als allersnelste al scheelde het niet veel met Frans (welgeteld 1 seconde). Bij de jeugd waren Daniël Spooren en Lucia van Leeuwen het snelste bij de jongens respectievelijk meisjes. Via deze link vind je de uitslagen van de eerder gehouden wedstrijden en stand.
  • Op zondag stonden Carla met haar maatje André aan de start bij één van de eerste serieuze triathlons dit jaar in het Spaanse Peniscola. Dit is een pittige halve triathlon door een wilde zee, een fiets parcours met onder andere 1000 hoogte meters en een ook lang niet vlak loopparcours. Beide zijn gefinisht  en zien er er best nog fris uit na de wedstrijd, zeg nou zelf

groet
Jeroen

Sponsors