Triathlon Blog 4 juli 2022

Jeroens blog: leuk om te weten


Hallo clubgenoten,

Natuurlijk allereerst nog even een paar woorden voor de zeer geslaagde Poeloversteek.
Geholpen door het ideale weer, een prachtige beloning voor al de mensen die hier de afgelopen maanden veel tijd ingestoken hebben.
Ik zal geen namen noemen want dan vergeet ik er vast een paar, maar wat kan iedereen die er aan mee gewerkt heeft trots zijn op het resultaat..

Voor degene die het nog niet ontdekt hebben, de uitslagen en een flink aantal foto's staan op de Oceanus website: https://www.oceanusaalsmeer.nl
En een mooi kranten artikel over de Poleoversteek vind je hier: https://www.meerbode.nlruim-100-deelnemers-bij-poeloversteek-oceanus

En dan het weekeinde:

  • Zondag stond de wekker bij Liv van der Kraan, Claire Corvelijn en Floortje Krijtenberg het vroegst voor alweer een eerste divisie wedstrijd. Deze keer werden de dames helemaal in het Zuid Limburgse Stein verwacht voor een sprint triathlon  Voor Birgit Berk, die daar in de buurt woont, uitslapen dus. De dames beten fel van zich af, wat net als vorige week een 14e plaats opleverde.  Een stand kan ik (nog) niet vinden maar zoals ik het bereken blijven ze op de 15e plaats staan in het klassement, maar nemen wel wat meer afstand van de teams onder zich.
  • Dichter bij huis werd door De Hoef sportief een recreatief sport evenement georganiseerd. Er wordt hierbij 1 km gezwommen, 30 km gefietst en 10 km gelopen. Waarbij er tussen de onderdelen voldoende tijd is om je om te kleden, wat te eten of verder te doen waar je behoefte aan hebt. Samen vormen deze onderdelen de "41 van de Hoef", maar er kan ook voor een enkel onderdeel gekozen worden. Zo nam Annika Fangmann alleen deel aan het zwemmen, waarbij zij een keurige tweede plaats behaalde. Menno Wiersma, Guido van Walraven, Frans van Heteren en Diana Gorter kozen voor de complete "41 van de Hoef". Menno en Guido deden niet veel voor elkaar onder en maakte er onder elkaar een spannende strijd van. Good old Frans werd derde bij de heren en Diana zelfs eerste bij de dames.

  • Het snelst klaar dit weekeinde met haar wedstrijd was Carla van Rooijen die meedeed aan een receatieve sprint triathlon in Castricum. Carla, kwam, zag, racete en overwon in iets meer dan een uur. Doordat het zwemmen in een zwembad plaats vond in meerdere series en Carla in één van de eerste series (van de acht) startte bleef het lang spannend.

  • Verreweg het langst onderweg was pseudo clublid Ad Kempen die in het Engelse Bolton aan een complete Ironman triathlon meedeed. Dat Ad een potje kan zwemmen weten wij natuurlijk. Hij kwam dan ook als eerste van zijn leeftijdscategorie uit het water, maar de 2500 hm bij het fietsen was andere koek voor deze polder jongen. En aan het einde van de afsluitende marathon was de pijp echt wel zo'n beetje leeg, maar Ad finishte uiteindelijk netjes als 6e in zijn leeftijdscategorie in deze loodzware triathlon na rruim 12 uur knokken tegen onder andere de regen en de gaten in de weg. 

 

Tot slot een herinnering voor de dinsdag avond zwemmers..
Morgen (en de komende weken) start de training voor iedereen om 18.00 uur

groet
Jeroen

Sponsors