Doelstelling

Open water wedstrijden en tochten
Na het vele trainen in het zwembad heb je zin om buiten te gaan zwemmen. Wat is lekkerder dan zwemmen in het buiten water en open lucht.

Dit kan tijdens de vele open water wedstrijden die Nederland rijk is. Tegenwoordig worden in veel steden sponsor- en prestatietochten georganiseerd. 
Deelname begint bij weten bij welke wedstrijd of tocht je wilt deelnemen. Bekijk hiervoor de Open Water kalender 2019 en de advertenties van de organisaties.

Daarnaast is het goed om op de hoogte te zijn van alle reglementen & bepalingen (link naar reglementen; onderdeel D, onderdeel Open water zwemmen). Wedstrijden dienen namelijk aan hoge veiligheidseisen te voldoen en daarin is ook een rol voor de deelnemer weggelegd.

Open water wedstrijden
Voor het meedoen aan officiële Open water wedstrijden dien je in het bezit te zijn van een KNZB startvergunning. Met deze startvergunning kun je deelnemen aan wedstrijden variërend van 250m tot en met 2.000m. Alle informatie over officiële Open water wedstrijden en het inschrijven hiervoor vind je  NOWW en de  KNZB website.


Sponsor- en prestatietochten
Wil je alleen meedoen aan een recreatieve prestatietocht dan kun je zonder startvergunning inschrijven bij de diverse wedstrijden. Ook deelname aan sponsortochten zoals de vele City Swims is mogelijk zonder startvergunning. Meer informatie over deze zwemtochten vind je hier.

Sponsors